Nyheter

Hjortsjöskolan får bra betyg

Nyheter Hjortsjöskolan fick generellt bra betyg i granskningen av skolinspektionen men på samtliga punkter fanns det ändå utvecklingsområden. Läs mer om förbättringsmöjligheterna här!

Skolinspektionen bedömer att kvalitetskriterierna uppfylls vid Hjortsjöskolan 7-9 i följande utsträckning:

Rektors ledarskap
Rektorn leder och styr i flera delar skolans utveckling, men utvecklingsområden finns.
• Att rektorn systematiskt leder och styr det pedagogiska arbetet på skolan utifrån en bred uppföljning och analys av resultat och undervisningens genomförande.

Undervisning
Undervisningen främjar i flera delar elevernas möjligheter att nå läroplanens mål avseende kunskaper och värden, men utvecklingsområden finns.
• Att rektorn försäkrar sig om att alla lärare ser till att eleverna med varierande metoder och med regelbundenhet får vara delaktiga i att planera och utvärdera undervisningen i alla ämnen.

Trygghet och studiero
Skolan arbetar i flera delar så att utbildningen präglas av trygghet och studiero så att eleverna kan ägna sig åt skolarbete, men utvecklingsområden finns.
• Rektorn behöver se till att samtlig personal utarbetar och följer gemensamma förhållningssätt och strategier i arbetet med att skapa och upprätthålla studiero.

Bedömning och betygssättning
Förutsättningar för att säkerställa likvärdigheten i omdömen och betyg ges i flera delar, men utvecklingsområden finns.
• Att rektorn analyserar eventuella avvikelser i betyg inom och mellan ämnen och elevgrupper samt i förhållande till de nationella proven och föra diskussioner med lärare utifrån dessa analyser.

 

Källa: Skolinspektionen

Taggar

Dela


5 reaktioner på Hjortsjöskolan får bra betyg

För kännedom så lyfte Skolinspektionen att de upplevde det betydligt lugnare på Hjortsjöskolan än på många andra skolor de varit på. De lyfte även att eleverna själva berättade att de trivs i skolan, med kompisar och lärare.

Minns när man spelade fotboll där bilden är tagen 1995-1997 innan man gick över till högstadiet. Då var det inga problem och det som nämns så fanns det inga knivar och problem. Det fanns väl alltid några som lekte Allan men det var inga hot i skolan på det viset. Skulle jag fått bestämma så skulle jag bara sätta in kvalificerad personal med just den erfarenhet som ung problem på den tiden. Det behövs folk sorgligt nog med just den erfarenhet som har lyckats i livet och som vet att när de väl jobbar i skolan att det blir ändring på det. Inga knivar och alkohol ska förekomma på en skola som denna. Ta detta på allvar innan det händer något allvarligt.

Hjortsjöskolan har mycket att tänka på… Det har problem med barn som kommer fulla till skolan, barn som misshandlar andra barn och rent utav mobbning… Jag tycker det är tråkigt att detta inte tas upp. Själv så känner jag en person som jobbar på skolan som själv vittnar om att de är rädda för eleverna för de bär kniv och är aggressiva. Hade jag fått ändra på något så hade jag försökt att sätta in extra insatser för att jobba bort dessa problem. Men det jag kan säga är att skolan är ingen höjdare och behöver verkligen tänka om lite.

Om man får kritik för att rektorn inte leder det systematiska kvalitetsarbetet, att personalen inte har samma förhållningssätt och behöver arbeta med studieron, kan man bara hoppas rektorn får stöd av förvaltningen och orkar hålla i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *