Nyheter

Hjortsjöskolan får högsta betyg

Nyheter Skolinspektionen har i sin kvalitetsgranskning gett Hjortsjöskolan F-6 i Vaggeryds kommun högsta betyg.

I granskningen har Skolinspektionen bedömt kvaliteten på skolornas arbete inom fyra områden. Hjortsjöskolan fick högsta betyg inom alla granskade områden.

Kvalitetsgranskning är en ny typ av granskning som Skolinspektionen införde hösten 2018. I granskningen bedömer Skolinspektionen kvaliteten på skolornas arbete inom fyra områden; rektors ledarskap, undervisning, trygghet och studiero samt bedömning och betygsättning.

– Det är fantastiskt roligt att Hjortsjöskolan fått en så fin bedömning inom just dessa områden. Det känns också som att vi som huvudman har prioriterat helt rätt då vi under 2018 genomfört ett arbete för att utveckla ett brett och gemensamt systematiskt kvalitetsarbete i hela kommunen, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Vaggeryds kommun.

– Känslan är att personalen får ett erkännande för ett pågående, systematiskt kvalitetsarbete, liksom för allt arbete som genomförts bakåt i tid. Vi ser Skolinspektionens beslut som ett kvitto, men också som positiv energi i vårt pågående och framtida utvecklingsarbete, säger Gunilla Crona, rektor Hjortsjöskolan F-6.

För varje område som granskas gör tillsynsmyndigheten en bedömning av i vilken utsträckning skolan möter Skolinspektionens kvalitetskriterier och återkopplar sedan till huvudmannen om skolan möter dem i låg utsträckning, i flera delar eller i hög utsträckning. Hjortsjöskolan F-6 fick alltså bedömningen ”i hög utsträckning” inom alla granskade områden.

– Kvalitet uppnår man inte över en natt, det är ett långsiktigt arbete som kräver engagemang av såväl huvudmannen, rektor och skolans personal. Jag känner en stolthet över att vi fått ett kvitto på att verksamheten på Hjortsjöskolan F-6 håller en så hög standard och jag vet att även våra övriga skolor i kommunen håller en mycket hög kvalitet, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Fotnot; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


7 reaktioner på Hjortsjöskolan får högsta betyg

Låg andel godkända elever och svaga betyg gör att Vaggeryd placerar sig bland de lågt rankade skolkommunerna
Vaggeryds kommun ligger på 226:e plats bland landets 290 kommuner i 2018 års Bästa skolkommun, en försämring med 208 placeringar jämfört med året innan.
Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Lärarnas utbildningsnivå och resurstilldelningen tillhör Vaggeryds kommuns styrkor relativt sett, medan andelen godkända elever och elevernas meritvärde i åk 9 drar ner kommunens rankning.
Jämfört med året innan har Vaggeryd förbättrat sin rankning på bland annat resurstilldelningen, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på andelen godkända elever och elevernas meritvärde i åk 9.
Grannkommunerna Värnamo, Jönköping, Sävsjö, Nässjö, Gnosjö och Gislaved ligger på plats 41, 46, 76, 110, 134 och 183. I hela Jönköpings län är Vaggeryd rankad som nummer 13 av 13 kommuner. Tranås placerar sig bäst i länet.

källa:
https://www.lararforbundet.se/basta-skolkommun/2018/vaggeryd

Helt otroligt… Med det menar jag inte att kritisera engagerad personal som arbetar direkt mot eleverna. Men för mig som förälder till barn med särskilda behov känns detta som ett stort hån.

”HÖGSTA BETYG”!!!??? HAHAHA, det var säkert en praktikant eller praoelev som gjorde granskningen.

Tycker det är skrämmande att skolinspektionen ger sånt beröm. Det är bråk ofta och elever rymmer från skolan och vägrar gå in efter raster. Det finns flera elever som inte mår bra och det går åt tid som personalen inte hinner lägga ichvtar mycket tid från de elever som vill lära sej. Personalen är ofta sjuka och det saknas personal varje dag och de som ska ha resurs får klara sej utan då resursen får gå in i klassrummen. Skolan har nu sökt efter behöriga personal för att jobba till hösten men inte fått in några sådana vad beror detta på kan man ju ställa sej frågan. Nä skolinspektionen om ni tycker det blivit bra nu kan man undra hur hemskt det var innan. Lider med personal dom sliter och elever som kämpar och vill lära sej även de elever som behöver extra hjälpen och stödet de inte får.

Fantastiskt bra jobb av all personal på både skola och fritids under många år. Så härligt att få det bekräftat. Tack för ert engagemang!

”Trygghet & studiero”

Skötsamma elever får hörselkåpor och vikbara skärmar till skrivbordet så att de inte ska se & höra de stökiga eleverna.
Ja det är ju en lösning på problemet…

En elev blev misshandlad genom flera knytnävsslag i ansiktet, samt utsatt för ett detaljerat mordhot av en annan elev, detta rubricerar man som kränkning på Hjortsjöskolan, också en lösning som gör att man kan klappa sig på axeln när någon granskar..

Trist att skolinspektionen bara skrapar på ytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *