Nyheter

Hög hastighet i fokus på S-kongress

Nyheter Bygg en ny höghastighetsbana för att kraftigt minska restiderna var ett argument från länet vid Socialdemokraternas partikongress.

Peter Holkko (S) från länet argumenterade i talarstolen på för att det är hög tid att börja bygga höghastighetsjärnväg.

De nya stambanorna ska enligt planen gå igenom Jönköpings län med preliminära stationslägen i Tranås, Jönköping och Värnamo.

Delegationen från Jönköpings län ser höghastighetsjärnvägen som en oerhört viktig investering för regional utveckling, att det bygger samman landet och avlastar befintlig järnväg.

Delegationen från Jönköpings län anser att det är av stort värde att det blir flera stationslägen i länet.

– Vårt parti är en rörelse. Och vad rör sig inte snabbare än ett höghastighetståg? Så nu har vi chansen att vara de som tar på oss ledartröjan för att bygga någonting som verkligen rör sig framåt. En sammanhållen och komplett höghastighetsbana som binder ihop regioner för ökad tillväxt och kraftigt minskade restider. Vi lovar att stå på perrongen och ta emot er när tåget rullar in mot stationen i Jönköping. Och vi har redan ett förslag på hur den ska se ut. Nu väntar vi bara på er, var budskapet från länets representant.

Representanter från länet på partikongress

Taggar

Dela


1 reaktion på Hög hastighet i fokus på S-kongress

Det skär sig likt citron och grädde att i samma stycke involvera höghastighetståg, utfästelser om ledaregenskaper och ökad tillväxt.

Det är för mig obegripligt hur man som politiker kan så totalt blunda för de problemen vi har att hantera i samhället, och istället sitta och dagdrömma om denna ohemult dyra ”lösning” på ett väldigt litet antal personers ”färd-behov”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *