Nyheter

Höga staket gör det säkrare

Nyheter I Vaggeryd har staketen redan satts upp och nu pågår motsvarande arbete vid järnvägen i Skillingaryd. Det hela handlar om att göra det säkrare för alla: Minska risken för spårspring, att man tar en genväg över spåren.

Arbete pågår  [1/8]

Bort med de gamla stolparna och staketen  [2/8]

Kent Karlsson är en av dem som arbetar med de nya staketen  [3/8]

Vid järnvägen  [4/8]

Slut med att gena över spåren  [5/8]

Så här ser det ut när det är klart – i Vaggeryd. Foto: Frida Bunnstad  [6/8]

Från Vaggeryd. . Foto: Frida Bunnstad  [7/8]

Nästan klart i Vaggeryd. . Foto: Frida Bunnstad  [8/8]

Det har på senare tid varit olyckor längs med järnvägen i bland annat Hovslätt och Månsarp norr om Vaggeryd och det har varit tillbud på många andra platser som Vaggeryd och Skillingaryd.

– Det här kommer att göra det säkrare, säger Kent Karlsson från Malmbäck som är en av dem som genom företaget Framtidens skog i Sverige ser till att de gamla staketen tas bort och nya, avsevärt högre kommer på plats.
– I Vaggeryd är det klart och just nu jobbar vi i Skillingaryd. Senare ska det bli motsvarande i Klevshult och Reftele, noterar Kent Karlsson.

Högst upp blir det taggar och väldigt svårt att ta sig över. Det handlar dels om att minska spårspring, dels att försvåra för självmordskandidater.
Säkrare men inte direkt vackert i samhällsbilden…

Det är Trafikverket som är beställare och är en del i satsningen på ”Y:et”, där länets järnvägar ska kopplas samman med höghastighetståg. På sträckan mellan Värnamo – Vaggeryd är det tänkt att tågen ska gå i 140 kilometer i timmen.

En annan del i detta är att få bort planfria korsningar som exempelvis skett i Hestra mellan Skillingaryd-Vaggeryd och Almesäng söder om Skillingaryd.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *