Nyheter

Höglager kan bli verklighet i Götafors

Nyheter Den 15 december tillträdde Odd Molly International AB, med sitt dotterbolag Vaggeryds Logistikpark, ett större mark- och utvecklingsområde i Vaggeryd, utmed E4:an, på tomten även kallad Skogshyltan. Vid januari månads arbetsutskott i kommunstyrelsens drogs ärendet politiskt.

Här kan det bli höglager

Området Skogshyltan 1:4 i Götafors med flera innehar 240 000 kvadratmeter. Nu lämnades ett positivt planbesked till projektägaren Odd Molly, som ser marken intill E4:an som ett ypperligt skyltläge, nära Jönköping, samt järnvägsspår in i fastigheterna…

– Nu gäller det här hela Götaforsområdet och det är nya fastighetsetableraren som köpte Scandbios gamla område. En gång i tiden sa man att byggrätten är 35 procent, men vi vill ha ut så mycket som möjligt för vår mark och vi ska möjliggöra detta. Här finns fantastiska planer på att bygga ut ordentligt. Det är ett bra skyltläge mot E4:an och man vill bygga höga lager, upp till 16 meter. Vi säger ja till detta i kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi hade någon synpunkt gällande miljön, men den hanteras i den nya detaljplanen. Det här är återigen ett bevis på att det händer mycket i kommunen, konstaterar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Höglager kan bli verklighet i Götafors

Haha herregud vad deprimerande det är att gå in och läsa här!. Jag fattar inte hur man kan vända något så positivt till att bli negativt. Det absolut bästa för vår kommun är

1. Vi växer och blir fler
2. Vi får fler arbetstillfällen

Detta förbättrar precis allt i vår kommun när vi växer. Det innebär givetvis utmaningar, men kan man inte se den långsiktiga positiva effekten tycker jag det är så otroligt sorgligt. Det kommer att byggas fler hus/lägenheter, skolor och förskolor kommer att bli fler. Polisen kanske etablerar en station om kommunen växer, kollektivtrafik kommer att stanna mer i kommunen, våra butiker kommer att öka sin försäljning och fler butiker kommer att tjäna på att etablera sig och så vidare.

Jag förstår inte Bo Holsts kritik mot kommunpolitiken angående Götafors industrområde.
Odd Molly har ju köpt området av Scandbio och vill man invenstera i området så är det väl positivt för hela kommunen. Eller?

Då slipper vi i alla fall utländska turister i kommunen. Att ta avfarten omedelbart efter några lagerhallar är inte särskilt inbjudande. Det blir värre och värre längs E4:an.

Dags att kommunen ger Vsbo i uppdrag att bygga både i Skryd och Vgd. Också dags att ta de marker man köpte i Fåglabäck för femtiotalet år sedan för bostadsändamål i bruk. Kan bli bostäder nära arbetsplatserna till lagerbyggnaderna på norr i Skryd. Det handlar om många jobb. Måste vara en strävan att få dessa anställda att skatta i kommunen.
Sätt fart…

Om projektetägaren Odd Molly vill ha tomtmark väl synlig till riksväg E4 så har ju kommunen mycket bra sådan mark vid kommungränsen till Jönköping att erbjuda. Här behöver ju kommunen återfå något utav de 200 miljoner kronor som där satsats. Vad jag förstått så har Odd Molly inte idag kapital eller finansiering för att köpa mark. Man planerar visst lösa sin ambition genom ett aktieprojekt. Jag är som kommuninvånare mycket tveksam till att kommunledningen ser detta projekt som seriöst. Kommunchef och kommunalråd har enligt min uppfattningen mycket kvar att lära sig.

Nu blir det 3 stora lager i kommunen med många arbetstillfällen men inga bostäder till arbetarna och deras familjer !!!!????

Det finns inte skollokaler heller så det vore ju jobbigt om flera vill bo och betala kommunalskatt i kommunen.

Håller med! Men är det inte bättre alla bor i städerna. Så slipper kommunpolitikerna bestämma om någon ny skola. Win-Win

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *