Nyheter

Högtryck på återvinningen

Nyheter Även om det saknas högtryck i vädret så är det högt tryck på återvinningscentralen

Lasse Ohlsson har koll  [1/5]

Lennart Gustavsson kollar släpet  [2/5]

Bara lite kvar att kasta  [3/5]

Nya på våg in  [4/5]

Elektronik slängs i mängder  [5/5]

När det är semestertider märks det på återvinningscentralen i Vaggeryd. Många bilar passerar förbi och många av dessa har ett släp med sig. De kommer för att göra sig av med allt det där som samlats i garage och förråd. Men inte minst är det mängder av trä och virke som ska slängas när många har satt igång sina semesterprojekt med altanbygge och renoveringar i hus eller sommarstugor.

Vi träffade Lennart Gustavsson från Hubbestad som var andra vändan för veckan med saker att sortera mellan de olika containers som står till buds.

– Jag tycker det är bra här på återvinningen i Vaggeryd, konstaterar Lennart och menar att det är serviceinriktad personal. Man samtidigt är det bra att de säger ifrån om det sorteras fel vid någon container.

Lasse Ohlsson är en glad pensionär som arbetar extra på återvinningscentralen under somrar och en del helger.

– Jag har haft det som extrajobb i tre år och stortrivs, säger Lasse och är glad över kontakten med ”kunderna”. Han säger att i stort sett alla kommer med ett leende på läpparna och vill prata om allt mellan himmel och jord.

– Problemet är att det lätt bli köer eftersom de som kommer hit inte har bråttom härifrån menar Lasse. Han avslutar med en retorisk fråga om det inte vore på sina plats att öppna ett café i anslutning till återvinningscentralen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *