Nyheter

Hok är hett

Nyheter När man pratar om problem att sälja fastigheter har man inte kollat Hok

Arkivbild

Hok är möjligen hetast i länet när det gäller fastighetspriser. I takt med att man bygger ut Torsvik/Logpoint South Sweden är det högtryck i Hok. Jönköping växer söderut och när företagsetableringen leder mot Vaggeryds kommun är Hok ett hett alternativ för de som vill bo och leva nära sin arbetsplats. Trycket på villatomter är stort och Vaggeryds kommun jobbar intensivt med att detaljplanera för att närma sig den efterfrågan som finns idag.

De senaste villaförsäljningarna i Hok har ökat med budgivning med omkring 50% från begärt pris. Senaste försäljningen i Hok ledde till att säljaren fick 1250000:- jämfört med de 750000 som begärdes.

Problemen som måste prioriteras av Vaggeryds kommun är flera villatomter, nya hyresrätter , en utbyggd förskola men framförallt en förbättrad kollektivtrafik.

Dela


3 reaktioner på Hok är hett

Hok har framtiden för sig! Vi (S) har lyft frågan om utvecklingen i Hok på kommunstyrelsen tidigare under året. Vi tycker att man borde planera för ett dubbelt så stort samhälle. Inte minst med tanke på utbyggnaden av skolan och utvecklingen på Stigamo och Torsvik. Då skapar man förutsättningar för ett ökat behov av tomter och samhällsservice.

Kanske satsa i Hok istället för Östra strand och Byarum? Hur och vart kommunen än vill så måste man se över kollektivtrafiken. I Byarum är det katastrofalt dåligt, och hela norra kommundelen. Grattis Hok.

Kul att en ort till utanför Vaggeryd växer ( Oj det var ingen som tänkt på att där vill någon bo ) Vaggeryd är inte jordens medelpunkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *