Nyheter

Nederländska turister ökar

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott fick under senaste sammanträdet en utvärdering av turistsäsongen men inga beslut gjordes vad gäller turistbyrån i Skillingaryd

Arkivfoto; Antalet holländska besökare ökade i år

– Vi fick en bra genomgång av turistsäsongen, det var ett omfattande material och vi hade en bred politisk diskussion. Förslaget till beslut kvarstår och vi vill inte låsa upp oss genom att ta ett inriktningsbeslut hos oss utan vi får diskutera det här i våra partigrupper. Kommunstyrelsen får avgöra i frågan när det gäller om turistbyrån ska vara kvar nästa år eller om vi ska satsa på mer digital turismform, så kallade infopoints, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Gör man en förändring ska det finnas infrastruktur på plats, kommenterar oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).

Antalet besökare har minskat vid turistbyrån i Skillingaryd sedan 2015, då det var 3 188 besökare, jämfört med årets besökare som var 1 270. 2015 var det merparten svenskar och därefter tyskar som besökte turistbyrån och i år har det varit 820 svenskar, 336 tyskar, 61 danskar, 29 nederländare, 19 personer kommer från övriga Europa och fem personer kommer från övriga världen.

Det som har vänder trenden är att det var fler nederländare på besök vid turistbyrån i år jämfört med föregående år. Flest besökare hade man under vecka 29 då det var 161 personer och frågade om någon turistnäring och vecka 31 var det 141 besökare. Flest danskar besökte turistbyrån vecka 30 i år. 2017 hade man 225 samtal angående Diggiloo i Hok och närmare 400 telefonsamtal gällande Elmia Wood.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *