Nyheter

Hooks Herrgård bygger padelbanor

Nyheter Antalet padelbanor och padelhallar växer lavinartat och nu hänger Hooks Herrgård på

Här blir det padelbana  [1/4]

Grävningen påbörjad  [2/4]

Det har blir bra, säger Hasse  [3/4]

Bana på Lindesbergs GK som är lite förebild  [4/4]

Vid Miljö- och byggnadsnämndens sammanträde förra veckan beviljades Hooks Herrgård tillstånd för att anlägga två padelbanor. Och de vilar inte på hanen.

– Vi kör igång med bygget snarast, säger Hans Edberg som är företagets VD. Vi har vågat vara offensiva och beställt allt material som behövs för att anlägga banorna, tillägger Hans.

De har redan börjat gräva ut för att kunna lägga dränerande asfalt som banan läggs på. Det ska också gjutas en ram för väggarna. Banorna ska vara klara under oktober för att kunna spelas in och vara klara för gäster och allmänhet när våren kommer.

Allt material till banorna har kommit från Spanien inklusive åtta ton sand att användas till bygget.

– Vi ser padelbanorna som ytterligare en del i att utveckla Hooks Herrgård med aktiviteter som vi själva styr över, menar Hans Edberg. Padelbanorna kan attrahera flera av anläggningens gäster, men vi ser gärna att den används av golfklubbens medlemmar eller av allmänheten, säger han. Men först måste de utveckla ett bra bokningssystem och fundera över vad det ska kosta att hyra en bana.

Vad är Padel?

Paddel eller padeltennis är en sport som kan liknas vid en blandning av tennis och squash och spelas på en plan som mäter 10 x 20 meter. Räkningen är som i tennis och det finns en serveruta, men serven sker med underifrånslag. Planen är omgiven av väggar varav en del är i glas och dessa får användas i spelet. Spelet har gamla rötter men blev åter populärt i Spanien på 1970-talet och nu har padelfebern drabbat Sverige med full kraft.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *