Nyheter

Hooks Herrgård växer

Nyheter Nu har man börjat gräva för att bygga ut och modernisera anläggningen i kök, matsal och personalutrymmen.

Grävarbete vid herrgården

De senaste åren har gått bättre än förväntat för Hooks Herrgård. När man invigde sitt spa hösten 2014 räknade man med att det skulle bli säsongsbetonat under oktober – april, men det visade sig direkt bli en helårsanläggning. – Vi kalkylerade med att öka beläggningen från 22000 till 29000 gästnätter, berättar VD Hans Edberg. Men det stannade inte där säger han och talar om att de nu är uppe i 36000 gästnätter och tillägger att nu är det kök och matsal som är flaskhalsen.

Därför satte man ned foten och bestämde sig för att göra något åt saken. Man har nu börjat gräva och projektera en byggnation på 400 kvadratmeter varav 100 kommer att bli till utbyggd matsal, medan resten blir personalutrymmen och lagerutrymmen.

– Det är nödvändigt att se över de lokaler som är till för personalen, säger Hans Edberg och pekar på den ökning av personal som skett de senaste åren och pekar på nödvändigheten av ljusa rymliga personallokaler som en viktig del för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Hans Edberg betraktar grävandet

Den 1 oktober går man in i fas 2 genom att stänga köket för ombyggnad. Under tiden fram till den 1 maj 2019 kommer gästerna att serveras mat från ett containerkök som byggs vid sidan om huvudbyggnaden.

Det nya köket kommer att byggas i olika delar där man har tillagningskök och som kompletteras med öppet kök, ett så kallat ”showoff kitchen” där maten färdigställs och läggs upp så att gästerna kan se och följa hur deras mat tas om hand med värme och kärlek.

Projektet är till för att kunna ta mot fler gäster, men också för att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare på en marknad där det råder brist på kockar och kökspersonal.

Som arkitekt har de anlitat Per Öberg som ansvarade för spabygget. – Det var ett givet val säger Hans Edberg efter jobbet som Per gjort tidigare och menar att de kan varandra och vet hur de tänker. Utöver detta ska man anställa en extern projektledare som ser till att bygget löper i rätt riktning och i rätt tid. – Att bygga är ett stort logistiskt projekt, avslutar Hans Edberg och tillägger att när man ändå har ångan uppe kommer man att renovera samtliga rum i huvudbyggnaden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *