Nyheter

Hoppfullhet och vardagen är (M);s valord

Nyheter Moderaterna nomineringslista är nu klar och vi har träffat partiets starka trio – Gert, Ann-Katrin och Gunilla – som tillsammans med övriga 24 personer på vallistan ska ”täcka det mesta”.

M;s starka trio

– Det handlar om att det finns en positiv ton och anda och vi ska vara det partiet som täcker det mesta, vi är inget enfrågeparti. Det handlar om tryggheten i samhället tillsammans med vår fantastiska natur. Vi vill också titta mer på föreningslivet och kulturen ska vi lyfta, säger trion Ann-Katrin Löfstedt, Gunilla Otterberg och Gert Jonsson samtidigt som de betonar att företagsamheten är grunden till alltihopa. Och vardagen.

– Vi har länets stabilaste ekonomi och det är såklart ett honnörsord. Vi betonar även kärnverksamheten och kvalité och vi ska fortsätta jobba med ständiga förbättringar. (M) kan, vill och vågar bygga vidare då vi är inne i ett expansiv fas. Jag vill att de nyinflyttade ska säga ”Vilken kanonkommun vi har flyttat till”, säger Gert Jonsson (M) kommunalråd.

– Vi ska jobba brett tillsammans med andra partier, men vi är beredda att ta täten, menar Gert.

Som en del andra partier har nu moderaterna tagit fram en gemensam kommunlista. Tidigare om åren har det förekommit provval internt, men nu har en kommitté arbetat fram en lista. Britt Johansson kommer tillbaka efter att ha jobbat vid regionen ett par mandatperioder och hon nämns som nummer sju på listan.

– Vi tycker att det är ett starkt team vi presenterar. När vi tittar på listan ser vi spridningen i kommunen, bredden av yrken, kunskap och erfarenhet. Det är en stark lista vi presenterar, säger Ann-Katrin Löfstedt som är andra namn på listan och har jobbat 30 år inom politiken.

– Viljan att fortsätta leda är stor och vi vill visa att vi vill leda kommunen. Sedan måste man samtidigt vara ödmjuk. Viktigaste är att slå fast om hoppfullheten och möjligheten. Det är grunden i allt. Företagsamhet, möjlighet att kunna studera, arbeta och bo någonstans. Är man med i den här gemenskapen är det lätt att få fäste i bygden. Vi måste fortsätta att få fram boende till alla kategorier i samhället, säger Gert som forsätter att berätta att topp tio på listan är personer som är beredda att jobba med politiken.

Från vänster; Gunilla Otterberg, Gert Jonsson och Ann-Katrin Löfstedt

– De mjuka frågorna är oerhört viktiga. Vardagen. Att alla ska kunna få sin utbildning på den nivå man befinner sig. De äldre ska få den rätta biståndsbedömda vården och att deras vardag är optimal. Att vi, kommunen, som största arbetsgivaren ska fortsätta ha stort ansvar för arbetsmiljön och våra anställdas vardag, säger Ann-Katrin.

Ett uttalande gjordes från årsmötet som kan läsa i sin helhet här.

Topp tio på (M) kommunlista är som följer; Gert Jonsson, Hok, Ann-Katrin Löfstedt, Vaggeryd, Gunilla Otterberg, Skillingaryd, Allan Ragnarsson, Vaggeryd, Christer Holmgren, Vaggeryd, Mats Oskarsson, Vaggeryd, Britt Johansson, Skillingaryd, Carl Johansson, Vaggeryd, Lars Seger, Vaggeryd och Werner Andersson Ålaryd.

Hela listan kan ses här.

– Vi har i nuläget enbart skrivit vad vi har för bakgrund, erfarenhet och ingen ålder på listan. Det känns viktigare med erfarenhet, ålder är bara en siffra, menar Gunilla.

– Hedrande att toppa listan, avslutar Gert.

Förra valet fick (M) 17% av kommunrösterna som var till antalet 1 443 stycken. Allan Ragnarsson fick flest personröster. Under denna period har (M) 7 stycken mandat i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hoppfullhet och vardagen är (M);s valord

Bland de tio första så har jag konstaterat följande ålder när mandatperioden är slut 2022 på de tio första och valbara på lsitan att åldern är. Gert 63, år, Anki 68, Gunilla 77, Britt 78, Holmgren 76, Allan 75, Mats 57, Herr Seger 59, Werner 77, Carl har jag ingen aning om. Och om man sedan ser på fördelning av män och kvinnor, norr, söder, öster och väster är det en katastrof. Hoppas att de så kallade nya Moderaterna presenterar en RIKTIG lista snart.

Verkar som att m har presenterat sin pensionärslista. När kommer den riktiga kommunlistan från de Nya Moderaterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *