Nyheter

Höstmarknad på Östergatan – kanske för sista gången

Nyheter På lördag blir det full aktivitet i Vaggeryds centrum när det arrangeras höstfest.

– Det här är andra gången vi har höstmarknad här på Östergatan och det var väldigt uppskattat sist. Vi kommer att pynta och skapa en mysig stämning här på gatan. Det kommer att bli ponnyridning, matknallar, fika och allt möjligt lokalproducerat. Många av butikerna i centrum kommer att vara med. Förhoppningsvis kan vi ha en trubadur men det får vi vänta in vädret innan vi lovar. People och Lilla jag kommer att ha en modevisning, berättar Christian Abrahamsson på Acleja Blomsterhandel som är en av arrangörerna.

– Vi var lite tveksamma att dra i gång det här för från och med första januari i år tar kommunen ut en avgift för att stänga av gatan. Det vi tycker är lite konstigt att vi är mindre värda än våra föreningar som inte betalar någon avgift när de ska stänga av. Att vi som butiker lägger mycket pengar på det här behöver betala för det, det känns inte rätt. Vi kommer inte att tjäna så mycket pengar på det här utan gör det mest för att det är roligt och för att höja stämningen i centrum. Men nu hoppas vi på många glada besökare på lördag, avslutar Christian.

Matilda Brännström från Lilla Jag och Christian Abrahamsson från Acleja blomsterhandel arrangerar tillsammans med många andra höstfest till helgen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Höstmarknad på Östergatan – kanske för sista gången

Barnsligt av vår kommun att ta ut avgift för det
Kommunen ska vara glad att vissa affärer vill göra något extra för samhället här
Inte förstöra för affärerna

Otroligt märkligt av kommunen. Man satsar på vår lilla stad och sedan tar man strypgrepp på butikerna.

Visst men varken 30, 40 eller 50 kilometer i timmen gäller inte men däremot 6 eller 8. Helst ska biltrafik undvikas.
Redaktionen noterar: Skriva aldrig 30 km/h för det är engelska utan 30 kilometer i timmen

Vad menas med gångfartsområde, jo att anpassa hastigheten till gående och biltrafik ska undvikas. Men vilka anpassar hastigheten av bilförarna i Vaggeryd, även i Skillingaryd?

Östergatan är väl enligt skyltarna en gågata eller har kommunen, och tekniska, missat skyltning av gatan.

Lär dig skilja på gågata och gångfartsområde.Ena delen av Östergatan är ett gångfartsområde På en gågata är biltrafik inte tillåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *