Nyheter

Höstterminen: Inflytt i skollokaler

Nyheter Förvaltningschef Lorentzon berättar att det är mycket som händer under året gällande skollokalerna i kommunen och planerna på bygga, istället för att hyra, lokaler för barnen i Byarum

När lokalfrågan kommer på tal berättar förvaltningschefen Per-Erik Lorentzon om allt som händer i år: 

– Fenix 2, nya Götafors skola och Sörgårdsskolan kommer att vara klara under våren och vi flyttar in till hösten. Vi renoverar Fågelfors förskola och drar strax igång renovering av Nyckelpigan. Vi rustar upp för elevsamvaro på Fenix 1, där biblioteket tidigare fanns, och vi projekterar för nya skolköket i Hok. Det är stort tryck att komma igång med Hjortsjöskolans mellanstadie där rivning av befintlig lokal ska göras förs och därefter nybyggnation. 

När kommer skolpaviljongerna till Byarum?

– Det blir nog ingen paviljong utan vi vill sätta upp en skolbyggnad istället i Byarum. Först planerades det att hyras, men jag tror att det lutar åt att bygga permanent lokal för eleverna i F-3. Förhoppningsvis start 2024. Vi ser att antalet elever ökar norr om Vaggeryd och vi har en stor inflyttning till landsbygden i dess närhet. Förskolan bör ligga på tre avdelningar men kan behöva vara fyra avdelningen. Bygger vi ny skolbyggnad kan vi utöka antalet avdelningar i förskolan, menar Per-Erik Lorentzon, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Per-Erik Lorentzon är barn- och utbildningschef

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *