Nyheter

Hotade med termosbomber – ville ha hundratusentals kronor

Nyheter Under måndagen inleds rättegången mot de två män och en kvinna som misstänks för att ha försökt att utpressa två män. Bland annat med hot bestående av bilder på termosbomber.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Två män bosatta i Jönköping ska i början av december ha fått motta hotelser från den åtalade trion. I meddelandena förekommer hot om våld och brottsliga gärningar. Även meddelanden med bilder på en termosbomb samt bilder på vapen/vapenattrapper ska ha skickats i syfte att skrämma de båda männen till att betala 100 000 kronor vardera till de misstänkta gärningspersonerna.

Sökte upp i hemmet

En av de åtalade männen samt kvinnan, som är bosatt i Vaggeryds kommun, ska ha sökt upp en av männen på dennes hemadress.

De två åtalade männen är i 25- respektive 30-årsåldern och de har suttit häktade sedan slutet av förra året. De misstänks också för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Den yngre mannen misstänks också för brott mot vapenlagen då man hittade patroner i dennes bostad i samband med gripandet.

En av männen ska enligt stämningsansökan ha skaffat och skickat en okänd mängd krut
till den andre mannen. I dennes bostad i Skåne anträffade polisen en krutblandning, stålhagel, stålkulor, en stubin och en modifierad termos.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *