Nyheter

Hubertusorden skänkte 50 000

Hubertusorden skänkte 50 000

Nyheter Världens Barn har fått 50 000 kronor från ett ganska okänt aktiebolag i Vaggeryd: Huberts Desgin AB som har 15 delägare.

Upprinnelsen till detta bolag är en grupp som kallas Hubertusorden och som består av ett antal personer som varje fredag träffas för lunch på Hooks Herrgård. Man kallar sig Hubertusorden Vaggeryd och bakgrunden är ett tv-program för ganska många år sedan.

Starke man var en svensk tv-serie från 2010 och Mårten Ewertson var en av dem som hade roligt med den, bland annat om ett avsnitt kring en Hubertusorden.

Han kunde inte släppa tanken kring den roliga serien och 2013 kontaktade han en del goda vänner. Man började träffas varje fredag med lunch på Hooks Herrgård och så hade Hurbertusorden kommit igång.

Senare bildade man även ett aktiebolag där syftet vara att ta fram något säljande tillverkat i kommunen och att överskottet skulle gå till Världens Barn.

Man tog fram en lokalt producerad ställbar ljusstake. Den är tillverkad på Vaggeryds Svarv och kromad på Kromtjänst i Vaggeryd.

– Det enda som inte är från kommunen är trälådan som är från Vislanda, men det är i alla fall från Småland, säger Mårten Eweetson och Kenneth Karlsson.

Kenneth är lite av försäljningschef och man hoppas kunna fortsätta med denna produkt, men även få fram någon efterföljare.

Nyligen gjorde man en summering och kom fram till att det fanns ett överskott på 35 000 men delägarna lade till 15 000 för att det skulle bli en jämn summa till Världens Barn.

Det är fritt fram att bli medlem i Hubertusorden men man får vara beredd att vara med på lunchmötena. Den som önskar kan också gå in som delägare i aktiebolaget. Ingen av delägarna får någon utdelning utan allt överskott går till välgörande ändamål .

Alexander Erik Hubertus Bertil är namnet på Sveriges senaste prins och tanken är att prinsen ska få två Hubertusljusstakar från Vaggeryd.

I övrigt är det försäljning som gäller.

– Och nu har vi gjort en komplettering till ljusstakarna så att man även kan ha blockljus på dem, avrundar Mårten och Kenneth.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *