Nyheter

Hundfrågan 58: Hunden och vilda djur i skogen

Nyheter I hundfrågan berättar Marianne Blixt om vikten av att ha hunden kopplad när man är i skogen.

Tack till alla som läser ”frågan” och kommer med återkoppling. Så roligt att ni är så många som läser, flera även ickehundägare hör av sig och tackar för att jag skriver. Den här gången vill jag återigen peka på hur viktigt att du har din hund kopplad när du är ute i skog och mark på tiden som det råder förbud mot lös hund. Den 4 juni gick jag och hundarna på en skogsväg inte långt hemifrån, plötsligt blev hundarna intresserade av en lukt i vägkanten, det fanns inget där, trodde jag.
Efter cirka 20 meter stannade de upp och tittade ner mot backen, en lövhög trodde jag att det var. Titta på bilden så ser ni vad vi såg. Ett nyfött rådjurskid, som troligen fötts där hundarna börjat nosa Jag såg ett rådjur hoppa in i skogen strax innan. Det va nog mamman.

Hursomhelst jag satte hundarna och passade på att ta kort på kidet! Kidet låg helt orörligt. Ni ser själva hur svårt det är att se kidet, dessutom luktar ju de små ingenting.

Vi lät kidet vara och gick vidare. När vi gått cirka 20 meter så hoppade kidet upp och stapplade iväg. Vad tror ni hänt om jag rört kidet, eller hundarna hade börjat puffa på det?
Jag vill berätta detta för att jag ofta ser bilder på nätet där hundägare går med sina hundar lösa i skogen. Alla hundar är ju jakthundar, även små hundar kan störa de små i djurens barnkammare.

Nästa vecka svarar jag på en hundfråga. Skicka in fler frågor

Önskar er en fin vecka så hörs vi nästa söndag.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Dela


1 reaktion på Hundfrågan 58: Hunden och vilda djur i skogen

För ett par veckor sedan var det två lösspringande byrackor här på skogen , där det finns både en älgkalv och rådjurskid. Om hundägaren struntar i dessa borde han också fundera över vad som händer med hans hundar om de stöter på vildsvinssuggan….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *