Nyheter

Hundfrågan: Hunden reagerar…

Nyheter Den här veckan svarar Marianne Blixt på hundfråga nummer 39.

Hundmöte

Vad ser hunden och vad ser jag? Många frågar sig varför hunden reagerar så olika på olika hundar.

När vi är ute på promenad med hunden och möter människor med eller utan hund, då ser vi en sak och hunden en helt annan. Oftast tittar vi mest på den vi möter, av artighet eller kanske för att se hur den personen/hunden reagerar. Alltså har vi vårt fokus mest på den vi möter och inte på vår egen hund eller oss själva.

Det är ju onaturligt för en hund att närma sig en annan hund eller människa rakt på. En hund vill gå i en liten sväng för att kunna bekanta sig och närma sig utan hot. Vi går oftast med våra hundar rakt emot dem vi möter.

Alla hundar är inte okej med det, en del blir rädda och det kan visa sig med att de försöker skälla ut den mötande eller göra utfall för att skrämma bort. Oftast så vill ju den andra hunden försvara sig då eller tala om att kom inte hit, jag vill inte ha med dig och göra.

Där höjs energin på båda hundarna och det kan ibland bli en blockering hos dem så de enda de hör och ser är den mötande hunden och möjligen en hundägare som gastar och skriker och det kan för hunden betyda att hundägaren hejar på.

Att hunden reagerar olika på olika saker är ju väldigt normalt. Det gör ju vi också. Vissa vi möter kan vi känna oss väldigt lugna med och andra kan göra att vi känner obehag även om de inte skiljer sig ur mängden utan kanske bara har en dålig dag, eller ser hotfulla ut. (de kanske just gått hemifrån i affekt).

Funder över detta så kommer del två nästa söndag.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Dela


1 reaktion på Hundfrågan: Hunden reagerar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *