Nyheter

Hundra personer gick för barncancerfonden

Nyheter Frida och Ola Ulrikanäs i Kylås arrangerade ”Tures walk of hope” till förmån för barncancerfonden under söndagseftermiddagen, där det samlades in 11 000 kronor

  [1/8]

Många ville bidra till barncancerfonden  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

Hundra personer gick Ålarydssjön runt  [5/8]

Såpbubblor  [6/8]

Skolan var öppen och barnen fick resa hundra år tillbaka i skolbänken  [7/8]

Buspojken i Ålaryd  [8/8]

Hundra personer hade samlats i Ålaryd för att gå den fem kilometer långa tipspromenaden, för stora och små, runt sjön, fika och sen var skolan öppen för alla barnen. 

Genom att förflytta sig på magiska flygande trasmattor hundra år tillbaka i tiden fick barnen möjlighet att uppleva en gammaldags skola med en sträng lärarinna, skamvrån, psalmsång med ”kantorn” som spelade på tramporgeln och Hans-Peter Elg som spelade buspojken som fick stå i skamvrån. På rasten var det möjligt att pröva göra stora bubblor.

Över 11 000 kronor samlades in under söndagseftermiddagen till Barncancerfonden. 

– Vi är jättenöjda med eventet. Fantastiskt att så många kom och bidrog till att utrota barncancer, vi är glada för varje krona. Och väldigt glada över alla som på olika sätt hjälpt till så att det funkade så bra. Vill man veta exakt vad pengarna går till finns det mycket att läsa på www.barncancerfonden.se, berättar Frida Ulrikanäs.

Foto; Kerstin Nordenstam

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *