Nyheter

Hundra procent närvaro vid fjärrundervisning

Nyheter Raymond Petersson från Värnamo fjärrundervisar sina elever på Fenix i Vaggeryd och intygar att "det var bättre än jag trodde"

En bra skylt, kommenterar Raymond när vi träffar han i entrén till kommunhuset i Skillingaryd. "Här investerar vi för att öka tillgången till bredband på landsbygden". Tack vare det kan fjärrundervisning genomföras.

Sedan i onsdags är gymnasieskolan Fenix i Vaggeryd stängd på Regeringens inrådan och fjärrundervisning skulle genomföras. Vi träffade Raymond Pettersson från Värnamo som undervisar, just nu, via datorns hjälp…

– Vi har haft 100 procent närvaro vilket är helt fantastiskt. I veckan har jag undervisat i historia, geografi och nästa vecka är det samhällskunskap som gäller. Jag har aldrig undervisat på det här sättet tidigare men det var inte svårt att lära sig. Eleverna, som jag har idag, har med sig kunskapen från högstadietiden och Vaggeryds kommun har ett bra utbyggt bredbandsnät, så det här har gått över förväntan, säger Raymond.

Hur ser en skoldag ut i fjärrundervisning?
– Uppropet är klockan 08.20 som vanligt. Vi behöver rutiner och håller på dessa. Vi kör lektion och har redovisningar som vanligt. Det går mycket bättre än jag trodde och idag har jag mer koll på eleverna via datorn än vad jag har i lektionssalen. Jag kan även se eleverna via min skärm. Den som ”anropar” kommer upp i en ruta där man är fyra och fyra. Jag höll förhör med en av eleverna under fredagen och det gick jättebra. Eleverna har tagit ett mycket stort ansvar, säger Raymond Pettersson.

Raymond tillägger att ”inget ont som föder något gott med sig” och nämner att det här kanske är modellen framöver för skoltrötta elever.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Hundra procent närvaro vid fjärrundervisning

Det finns många som är skoltrötta eller inte klarar att komma till skolan av andra skäl. Detta är en otrolig möjlighet för dem att hänga med. Som Raymond Petersson sa- inget ont som inte för nåt gott med sig ”

Ja, vi är mkt imponerade över Fenix sätt, att snabbt, med EN dags varsel, ställa om undervisningen!

För vår tonåring funkar det perfekt, både med lektionstimmar, enl schema, samt prov och inlämningar!

Stor eloge till Fenix som med mkt kort varsel, EN DAG, fått verksamheten att fungera på distans.
Så förvånar mig faktiskt inte att de nu har 100 % närvaro.

Hatten av för ledningen, samt lärarna! 🎩🎩🎩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *