Nyheter

Hundrastgården blev återremiss

Nyheter Tekniska utskottet sa nej till medborgarförslaget om hundrastgård och kommunstyrelsen återremitterar nu förslaget

Medborgarförslag lämmades in i november förra året med förslag att anordna en hundrastgård i Skillingaryd och i Vaggeryd. Kommunledningskontoret överlämnade medborgarförslaget till tekniska utskottet för yttrande. Svaret blev att de inte har någon verksamhet för att sköta hundrastgårdar och därmed inga ekonomiska resurser till detta. Enligt kostnadsförslag skulle hundrastgården uppgå till över 200 000 kronor att anlägga.

Hundrastgårdsfrågan har nu varit på kommunstyrelsens bord och där fick frågan ett annat svar.

– Den här kalkylen gör att man lyfter på ögonbrynen. Vi är överens om en mötesplats med hundrastgård. Bengt-Olof Magnusson ska efterhöra med våra sociala företag angående drift och underhåll, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Ja vi kommer återremittera detta för att se om våra sociala företag kan hjälpa till med detta. Vi ger dom en möjlighet att se över detta, säger Kenth Williamsson (S).

– Det vi pratar om är en hundrastgård i Skillingaryd och en i Vaggeryd. Om man kan hitta en central grön yta i båda orterna, förstås, menar Ulf.

Jerry Karlsson (L), Christer Holmgren (M) och Ulf Abrahamsson (C) röstade för avslag på motionen enligt tekniska utskottets förslag. Ingen begärde votering och därmed blev det ingen omröstning.

Återremissen gick igenom och ingen begärde votering.

Arkivbild på glad hund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *