Nyheter

Hundratals värmande plagg till Baltikum

Nyheter Även i år har en grupp  hantverksskickliga damer i Vaggeryd skickat värmande plagg över Östersjön till Lettland.

Det var en imponerade mängd  jumprar, sockor, halsdukar, vantar, mössor, babygrejor med mera som för några dagar sedan lämnades till organisationen Gnosjö Hjälper för vidare leverans till Lettland. Det handlar om sammanlagt över 400 alster som är ett resultat av en grupp damers ideella arbete  inom ramen för  Vuxenskolans  ”Stickkafé” i Vaggeryd.

När ledaren Ingeborg Edqvist summerade arbetet kunde hon bokföra följande plagg för leverans: 137 mössor, 26 set med mössor och halsdukar, 109 par sockor, elva par med mössor och vantar, fem set med sockor och vantar, 16 par vantar, 21 set med halsdukar och sjalar, tre filtar, två set sockor och mössor, tre par tofflor, 67 tröjor, 22 set med tröjor och mössor, elva små tröjor och två klänningar.

Det är ett imponerande arbete som de 14 damerna har utfört.  Säkerligen är man lika imponerad i de östra delarna av Lettland dit speditören  nu levererar plaggen för att de så småningom ska hamna i rätt händer, alltså de hjälpbehövandes.

Ingeborg Edqvist har varit ledare för Stickkaféet ända sedan starten 2010. Det första året inriktades arbetet på Sydafrika. Men redan följande år omprioriterade man på Baltikum.

Mona Westroth, Ingeborg Edqvist, Ulla Emilsson, Hjördis Grunditz, Birgitta Lidåker- Jönsson och Inga-Maj Jonsson levererade de värmande plaggen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *