Nyheter

Börje – hur minns du stormen Gudrun?

Nyheter För 15 år sedan slog stormen "Gudrun" ut landsbygden i våra kommuner. Vi har fått en pratstund med dåvarande kommunalråd Börje Gustafsson (KD)

Arkivfoto

Hur minns du natten mellan 8 och 9 januari 2005?

– Privat så var vi och firade vår dotter i Värne, norr om Vetlanda. Vi var 25 personer i hennes lilla tvåa. En kamrat till dottern skulle åka hem och mjölka kossorna, men kom tillbaka efter en stund, då hon inte kom hem. Ingen av oss kom hem den kvällen utan vi fick alla övernatta i dotterns lägenhet, berättar Börje Gustafsson från Klevshult.

Överraskande väder…
– Som kommunalråd vid den här tidpunkten blev det lite överraskande att det blev så stort. Många på landsbygden som förlorade elen. Vi satte in extramöten på kommunen med anledning av stormen och framför allt var det socialförvaltningen som sammankallades då det var många gamla ute på landsbygden som vi inte kom ut till. Det var en stor uppståndelse och många fick vänta länge på att få strömmen tillbaka. Idag har krisberedskapen blivit bättre, avrundar Börje Gustafsson, dåvarande kommunalråd i Vaggeryds kommun.

Hur minns du stormen ”Gudrun” 2005? Dela gärna med dig av din berättelse till oss så publicerar vi. Mejla till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *