Nyheter

Hur ska trafikförsörjningen se ut?

Nyheter Det diskuterades vid kommunstyrelsens senaste arbetsutskott. ”Arbetspendlingen måste fungera mellan öst och väst”

Arkivfoto: Pendlingen mellan nord och syd fungerar bra

Kommunen har fått i uppdrag av regionen att yttra sig över Länstrafikens förslag till regionala trafikförsörjningsprogrammet om hur det ska se ut 2021 – 2035 vad gäller kollektivtrafiken… Nu har våra högsta politiker tyckt till i ärendet.

– Vi har yttrat oss att den nordsydliga trafikförsörjningen ligger vi bra till. Öst och väst borde vara bättre och då handlar det om kollektivtrafik till Gnosjö och Nässjö bland annat. Vi ska se ett helhetsgrepp så att det hänger ihop med andra program, exempelvis tillsammans med arbetsmarknadsregionerna, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi har en generell syn där regionen ska spegla kollektivtrafik så att man verkligen kan nå den här visionen. Man måste säkra attraktiviteten på olika sätt, det ska vara snabbt, finnas täta förbindelser, vara pålitlighet annars tappar vi. Det är viktigt att regionen möter upp den arbetspendling som behövs. Tåg är första valet där det finns. Järnvägssträcka med Byarum och Tenhult och höghastighetsjärnvägen diskuterades. Det är ett rejält remissvar som tjänstemännen har tagit fram för att vi ska gå en hållbar framtid till mötes, menar Kenth Williamsson (S) som tillsammans med övriga i kommunstyrelsens arbetsutskott samt kamraterna i övriga GGV går samman i ett remissvar och skickar till regionen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hur ska trafikförsörjningen se ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *