Nyheter

Hur står det till med klimatet?

Nyheter Den frågan ställer sig "Klimataktivisten" i en insändare.

En grupp med äldre herrar som gör tummen upp pryder startsidan på Skillingaryd.nu. De är glada, för de har äntligen uppnått klimatmålen. Inte vilket klimatmål som helst utan företagsklimatet! Vaggeryds kommun har bäst företagsklimat i länet och 18:e bäst i Sverige. Det låter som ett riktigt bra klimat faktiskt.  Om vi nu kan lita på det, jag har inte direkt sett någon forskning om att vi har ett bra företagsklimat i Vaggeryds kommun. Det kan lika gärna vara ett sätt att ingjuta glädje och framåtanda i kommunalpolitiker.

Nej man får väl inte vara för konspiratorisk.

Vi får vara glada åt att vi i alla fall har ett klimat som är hyfsat bra, då vi ju tyvärr även har ett och annat dåligt klimat. Ta bara klimatzonen som exempel, zon 5! Hur tänkte vi här när vi placerade Vaggeryd lite sådär söder om Vättern men ändå lite på höglandet. Väldigt kallt för våra äppelträd, inte alls något bra klimat om man frågar vissa.

Men glädjande nog kan vi läsa att regeringen gör sitt bästa även i denna fråga! Sveriges utsläpp av växthusgaser ökar radikalt de närmsta åren. Kanske kan även vi i Vaggeryd hoppas på att vi kan få lite äppelodlingar längs med Hjortsjöns stränder. Vi har ju dessutom gott om lagerlokaler där vi kan lagra alla äpplen!

Klimatet på skolorna då? Ja det verkar vara dåligt där ibland. Bråkiga elever och sådant. Rektorer och lärare som gör sitt bästa men det blir lite dåligt klimat ändå. Man undrar vad det beror på, det dåliga klimatet. Nu när vi ändå har så sjukt bra företagsklimat kanske företagen skulle kunna tänka sig att dela med sig lite av deras klimat. Hur gör dom för att det inte ska bli bråkigt och stökigt ute i lagerlokalerna eller fabriksgolven?

Hur som helt, nu får vi glädjas:  ”bättre ett bra företagsklimat i Stigamo än 10 i skogen” som det gamla ordspråket lyder.

/Klimataktivisten

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hur står det till med klimatet?

Det finns väl ingen som gjort så mycket åt klimatet som vi som kör bensinbilar, det började med EGR-ventilen sedan har vi MP med all konstig inblandning i bensin, alla oljebrännare till uppvärmning av hus måste väl ha gjort något eller?

Tyvärr minst 60 år försent men hoppet lever kvar för våra föräldrar och deras som orsakat bekymmer vi har idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *