Nyheter

Hur vill jag ha mitt Fenix?

Nyheter …och hur ska man göra skolan mer attraktiv? Det har personal och elever svarat på och redovisat till politikerna

Arkivfoto

I uppdraget för att få en attraktivare gymnasieskola startades ett projekt som fick namnet ”Mitt bästa Fenix”. Både elever och personal har fått tycka till och sammanfattningsvis är det tre punkter som elever och lärare har skickat med till politikerna: Välkomnade och modernt, inspiration och arbetsmiljö.

– Ja vi ville ha in idéer på hur personalen och eleverna vill göra Fenix till en attraktivare skola. Vi ser att det handlar om utformning av lokalerna men framför allt att man saknar någonstans att vara mellan lektionerna. Idag använder man biblioteket som uppehållsrum då annat gemensamt utrymme saknas idag. Nu har vi fått en återkoppling och det blev en mycket bra sådan när två elever från Fenix kom och redovisade för oss på nämndmötet, berättar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Förutom de tre gemensamma delarna längre upp i texten önskar eleverna: Flytta caféet och gör det mysigt att vara i, lugn och ro, bygg toalettrum, cykelställ och mopedparkering, ytskiktet i klassrummen, biblioteket.

Personalen tycker att detta är det viktigaste för att göra Fenix mer attraktiv som skola: aktiviteter för eleverna, ett modernt och välfungerande infotek/bibliotek, proffsig klassrumsmiljö, miljön inomhus och utomhus, skyltar, skolrestaurang.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hur vill jag ha mitt Fenix?

Vore det inte bättre att fråga de som inte valde Fenix varför? De svaren kanske inte blir gångbara så därför de inte gjorts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *