Nyheter

Hus blev lägenheter

Nyheter Gamla läkarstationen har nu återigen varit på miljö- och byggnämndens sammanträde. Det blev ett positivt besked från hus till lägenheter och från vård till bostad.

Arkivfoto. Nu är huset till salu

– Nu vill Zenergy sälja fastigheten och de önskar ett bygglov för tre lägenheter. Vi lämnar ett positivt besked om ändringen, säger Peter Sjöberg, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Miljö- och byggnämnden beslutar således att bevilja bygglov för inredning av ytterligare tre lägenheter inom fastigheten  samt bevilja bygglov för ändrad användning från vårdändamål till bostadsändamål.

Försäljningen på Läkarbostaden utkom hos mäklare i dagarna och där finns att läsa ”En god investering för framtiden och att Skillingaryd lider brist på hyresrätter och marknadsläget spås bli än hårdare med den pågående sammanväxningen med Jönköping. Jönköpings industriområde kring Munksjön skall elimineras, detta har föranlett att de befintliga aktörerna till majoritet har förflyttats till Torsvik med Stigamo som förlängning.
Även nya företag i vårt expansiva län förflyttas hit. Detta ger en geografisk inflyttning för arbetskraft och en ökad bostadsbrist”

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *