Nyheter

ICA-Jocke köper årets majblomma

Nyheter Majblommeförsäljningen har ju satt fart i dag och på ICA-Supermarket i Vaggeryd köper ICA-handlaren Jocke Sörås sin första majblomma för året.

Majblomman jobbar för ett Sverige där inga barn lever i ekonomisk utsatthet och för att alla barn i Sverige ska ha möjlighet att vara med i gemenskapen oavsett ekonomiska förutsättningar. Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till har möjlighet att ansöka om ekonomiskt stöd från majblomman. Många barn i Sverige hjälper till att samla in pengar genom att sälja majblommor. Majblomman startades av Beda Hallberg 1907. Hon hade en vilja att göra skillnad för barn och unga i utsatta situationer.

I Vaggeryd har det delats ut ungefär 200 majblommeväskor på Hjortsjöskolan, Östra skolan, Hoks skola, Bondstorps skola och Byarums skola så det verkar vara många barn som säljer i Vaggeryd med omnejd.

– I Vaggeryd är vi tolv volontärer som jobbar med majblomman och vi har nått bra resultat, speciellt innan pandemin. Majblomman utgår i från barnkonventionen och vi delar ut ekonomiskt stöd till barn som bor i Sverige, oavsett hur länge de har bott här. Vi skickar inga pengar till exempel till Ukraina utan pengarna som samlas in går till barn i Sverige, berättar Ann-Christine Vilsson som är ordförande i Majblommans lokalförening i Vaggeryd.

Ella och Amanda säljer majblommor till ICA-Jocke. Foto: Martina Ojala

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *