Nyheter

Ida Philip debatterar

Nyheter Så här två dagar före valdagen debatterar Ida Philip (C).

Ida Philip. Arkivbild

En del säger att det är ett värderingsval på söndag. Ett val där man tar ställning. Vad vill vi ha för samhälle i Vaggeryds kommun? Den frågan känns större än att bara ge vallöften. För oss i Centerpartiet är det dock självklart. 

Centerpartiet i Vaggeryd står för ett grönt, varmt och företagsvänligt samhälle. Vi vill skapa ett samhälle där du får växa utifrån dina egna förutsättningar. Du ska ha goda möjligheter att förverkliga dina drömmar och ha en grundläggande trygghet i samhällets skyddsnät. Vi vill ge dig verktyg för att lösa dagliga problem, att kunna påverka och känna engagemang där du bor, oavsett om det är på landsbygden eller i våra större orter.

Det är medmänsklighet som för Vaggeryd framåt. Små företag behöver stora möjligheter. Jobb är vägen till integration. Alla ska få arbeta utifrån sin egen förmåga. Vi måste även ta tillvara de anställdas förmåga och drivkraft. Förenkla för företag att skapa jobb. Vi ska ha en trygg och tillgänglig vård i vår kommun.

Vi vill se trygghetsboenden även i kommunens småorter. Landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas. Vi ska ställa om ännu mer till gröna transporter och ersätta fossil energi med förnybart.

Vi vill servera hållbar och bra mat på våra skolor och äldreboenden, gärna mer närproducerat. Vi ska stötta och förenkla för människor som vill bygga bostäder eller driva föreningar och projekt. Ge hela kommunen möjlighet att utvecklas. 

Det är närodlad politik för Vaggeryds kommun som gäller. Vi vill FRAMÅT!

Ida Philip, vice ordförande Centerpartiet Vaggeryd 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ida Philip debatterar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *