Nyheter

Idag är det skolstart

Nyheter Inför skolstarten besökte vi Hoks skola för att kolla läget dan före dan

Lilian Andersson och Sofia Strängby  [1/2]

Carolin Olofsson  [2/2]

I skolan i Hok har de arbetet med förberedelser inför låsåret i en dryg vecka och det är förväntansfulla lärare som med spänning väntar på att eleverna ska infinna sig.

– Visst är man förväntansfull, säger Lilian Andersson som har jobbat i Hoks skola i två år. Hon berättar att hon kommer att jobba med en andraklass och att hon verkligen trivs med sitt yrkesval.

– Det är skönt att skolstarten kommer nu efter att förberett sig och det är ju mötet med barnen som betyder så mycket, fortsätter Lilian. Hon får medhåll av Sofia Strängby som är ny lärare på skolan och som kommer att arbeta med förstaklassen i Hoks skola.

– Det är jättespännande att komma till en ny skola och få lära sig hur upplägget är för att bli kompletta arbetslag för elevernas bästa, säger Sofia Strängby som är en av flera nya lärare i Hoks skola.

Hoks skola har omkring 90 elever fördelade från förskoleklass upp till årskurs fyra. Dessutom finns det förskoleavdelningar i anslutning till skolan. Med tanke på att det är ganska trångbott för närvarande som bussas eleverna i årskurs fem och sex till Svenarum.

– Vi hoppas att vi snart får tillbaka dem till Hoks skola, säger Caroline Olofsson som är rektor på skolan sedan den första maj. Vi väntar på att de nya förskolelokalerna blir byggda så att utrymme frigörs för att bli en komplett skola från F – klass sex.

Om du började som rektor den första maj så kunde du lägga fokus på det nya läsåret direkt?

– Ja det är sant säger Caroline, men tillägger att hon deltog aktivt i utvärderingen av förra läsåret för att inte ta med sig det som möjligen inte fungerat klockrent.

– Sommaren har varit ganska slitig, enligt Caroline med relativt stor omsättning i lärargruppen. Hon är glad över att ha full styrka och att alla lärarna har behörighet. Caroline berättar att de annonserat som vanligt, men att flera har hört av sig självmant eftersom många ser Hoks skola som en arbetsplats med gott rykte.

Vid 08.20 startar läsåret med samling i klassrummen, därefter har man aktivitet på skolgården för att lära känna varandra och så slutar skolan 10.30, det blir alltså en mjukstart men sedan körs det för fullt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *