Nyheter

Idag för ett år sedan

Nyheter Vi kollar på vad vi skrev om för ett år sedan för att få veta - vad hände sen?

Så såg det ut på skillingaryd.nu den 10 maj 2017.  Då beslutade tekniska utskottet att prioritera upp en motion från socialdemokraterna om att bygga en gång- och cykelbro över Lagan upp mot Friluftsgården i Vaggeryd, och då ville vi se hur det ser ut nu.

När vi åkte till området visade det sig att vi hittade ingen bro. Därför blev det läge att kolla med tekniska utskottet om ärendets status.

– Vi tyckte alla att det var en bra motion, säger utskottets ordförande P-O Toftgård och fortsätter att man har den i långtidsplanen och planen för gång- och cykelvägar. Just nu är det pengar som saknas så det kommer att vara en särskild punkt på budgetberedningen i veckan som kommer. Det är också en del  i översynen av trafiksäkerhetsplanen runt Storgatan.

Själva gång- och cykelvägen fram till Lagan kommer att påbörjas för att man snabbt ska komma igång med bron så snart pengar finns på plats. Och då ska man fullfölja intentionerna i förslaget som innebär att kommunen förlänger nuvarande gång- och cykelväg från Götaforsvägens utfart mot Storgatan till vägen mot Friluftsgården. Detta innebär att en bro byggs parallellt med den befintliga bilbron över Lagan. Dessutom förlänger kommunen Ellen Nybergs promenad så att den mynnar ut på vägen till Friluftsgården i Vaggeryd.

Bakgrunden är att det i nuläget är en brant stigning och därmed hinder för handikappade från missionsparksbron till Storgatan, strövområdena längs vattendragen är en stor tillgång för Vaggerydsborna och att gångtrafikanterna hänvisas till motsatt sida av gatan då befintliga gång och cykelvägen upphör.

– Det är en angelägen fråga som vi hoppas får en snar lösning, avslutar P-O Toftgård

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *