Nyheter

I dag firar Johan 10 år som butiksägare

Nyheter Den 1 maj 2011 tog Johan Forsander över ICA-butiken i Skillingaryd efter Kurt och Ann-Marie Svensson. – Jag tvekade inte en sekund. 

Idag firar Johan Forsander 10 år som ICA-butiksägare

Johan Forsander, som bor i Huskvarna, hade tidigare en butik på hemorten. Skillingaryd kände han inte till, men när ICA-butiken kom ut till försäljning var betänketiden inte lång…

– Man söker butiker över hela landet, vilket vi gjorde. Skillingaryd dök upp och hit var det nära, bara sex mil hemifrån och E4:an gör det smidigt att pendla, så jag sa ja direkt, berättar Johan Forsander när vi träffar honom i butiken.

– Tiden går så otroligt snabbt och jag kan inte tänka mig att det redan har gått tio år sedan överlåtandet gjordes. Jag kände inte till Skillingaryd tidigare och när jag var här och kikade på butiken var det första gången jag besökte orten. Fastigheten ägdes av Kurt Svensson fram till för något år sedan. Det var inte aktuellt för mig att ta över fastigheten, så i dag är det ett Stockholmsföretag som står för lokalerna. I butiken har jag gjort lite förändringar efter hand. Det är stora pengar när man ska göra om något. Vi har bland annat bytt kylarna efter hand, gjort mer utrymme i butiken och ”rensat i gångarna”.

– I dag firar vi tio år. Just nu, under rådande läge, kan vi inte göra något större firande av detta. Jag hoppas att vi kan göra något extra efter sommaren, men nästa vecka kommer vi att bjuda på bra priser för våra kunder, berättar Johan.

I ICA-butiken jobbar 15 personer inklusive extrapersonal. När vi träffar Johan jobbar affären för fullt med inventeringen, som också blir lite annorlunda likt tidigare år.

– Vi har delat upp oss i olika grupper så att vi undviker att träffas allesammans. Jag förbereder mig för en natt här i butiken och då det ska räknas, säger Johan med ett leende.

Hur är livet som ICA-handlare i dag?
– Året för oss har varit bra, det märks att barnen har varit hemma från skolan då det behövs frukost och lunch varje dag. Onsdagsförmiddagarna är det mycket att göra då vi har populära pensionärsrabatter i butiken. Jag har fantastisk personal runtomkring mig och vi trivs mycket bra tillsammans. Efter att ha jobbat även helger under åtta år försöker jag numera att vara ledig. Jag trodde nog inte att jag skulle fixa att koppla av, men det går fint, berättar Johan som gärna spelar golf på sin lediga tid. 

– I dag sköter man mycket hemifrån, jag kan beställa varor och se hur det fungerar i butiken även om jag är i Huskvarna. Tekniken går i rasande takt framåt och det har underlättat arbetet mycket, konstaterar Johan som nämner att det finns runt 3 500 varor i butiken och betonar vikten av att ha bra sortiment även om man är en mindre ICA-butik och lyhörd för vad kunderna vill kunna handla lokalt.

Hur ser det ut om 10 år?
– Det kan hända att jag är kvar, för jag trivs mycket bra. Min plan från början var att finnas i Skillingaryd i fem år, men det har rullat på så snabbt och jag trivs så otroligt bra. Så svaret blir att jag säkert är kvar här om tio år. Det är både för- och nackdelar att inte bor på orten. Alla hälsar på mig så visst känns man som invånare även om jag inte bor på orten, avrundar Johan som i dag firar 10 år som ICA-butiksägare tillsammans med frun Madelén.

"Vi har fantastisk personal och trivs oerhört bra"

Taggar

Dela


4 reaktioner på I dag firar Johan 10 år som butiksägare

Grattis till de tio åren! Bästa butiken, trevlig chef och en fantastisk personal. Håll ut tio år till önskar två trogna kunder.
Lasse och Berith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *