Nyheter

I dag släpps nya hembygdsårsskriften

Nyheter I går kväll var det hembygdsboksläpp för "Mellan Härån och Rasjön" i Magnisa Stuga i Vaggeryd där årets författare bjöds på kaffe och tårta.

Camilla Appelqvist har redigerat boken  [1/6]

Mellan Härån och Rasjön  [2/6]

Lars-Göran Andersson har bidragit med två alster i boken  [3/6]

Tårtan var god  [4/6]

Skriften är den 43:e i ordningen  [5/6]

Diskuterar hembygd  [6/6]

I 750 exemplar har skriften tryckts i och igår fick varje hembygdsförening med sig sina beställda antal för att sälja.

– Jag har skrivit om den stora motorsporttävlingen i Kushult. I mitten av 80-talet var de sista tävlingarna på marken som i dag är åkermark. De största tävlingarna var runt 1973 och 1974 då rallycrossförarna också var inbjudna. När invigningstävlingen var 1968 fick alla grannar gratis inträde. Jag minns att det var en stor stark man som jobbade på sågen som plankade in. Vakten kom och undrade såklart varför han gjorde det när han hade fribiljett. Han svarade bara ”Jag skulle kolla hur det kändes”. Det minns jag mycket väl, säger Lars-Göran Andersson.

Årsskriften 2020 börjar säljas i dag och är utgiven av hembygdsföreningarna i Bondstorp, Tofteryd-Hagshult och Åker. I redaktionskommittén har Georg Almlöf, Camilla Appelqvist, Lennart Davidsson, Bertil Gunnarsson, Linnea Hugosson, Lars-Henrik Olsson varit och alster har ett flertal skribenter från trakten bidragit med.

Årets hembygdsbok är den 43:e i ordningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *