Nyheter

Idag stängs asylboendet i Yxenhaga

Nyheter Sedan tidigare var det bestämt att boendet på Yxenhaga skulle stänga den 30/4

Hossein Batajev

Det var i våras som Migrationsverket lämnade besked att asylboendet i Yxenhaga skulle avvecklas i och med april månads utgång. Det som bara för någon månad sedan myllrade av liv och aktiviteter är idag tomt och öde. De flesta har redan flyttat till andra ställen, men det är några kvar som går igenom och tömmer det som eventuellt finns kvar i stugorna.

En av dem som är kvar är Hossein Batajev som jag träffade en gång i vintras, som talade om att han fortfarande väntade på besked om sin framtid. Han har väntat i drygt sju år på att Migrationsverket ska avgöra hans framtid. Han kom till Sverige som 13-åring och har ägnat tiden i Sverige till att studera och har nu maxpoäng för att börja universitetsstudier till läkare, något som han drömmer om. Problemet är att innan Migrationsverket gör något kan han inte få de fyra sista siffrorna i personnumret, och de måste han ha för att vara behörig till universitetsstudier.

Hossein kommer att vara kvar ytterligare någon vecka innan flyttlasset går till Kalmar. Han har tidigare bott i Kalmar och praktiserat på lasarettet där och håller kontakt med sina handledare där.

Vad gäller stugorna i Yxenhaga finns inget bestämt om framtiden.

– Vi ska göra en ordentlig genomgång av stugorna, säger Magnus Thelin som är en av ägarna av stugbyn. Han fortsätter med att de inte ska hasta fram något beslut om vad som ska göras i framtiden. Det kan bli en semesterby som förr, kanske konferensanläggning eller försäljning om det presenteras ett bra bud, enligt Magnus Thelin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *