Nyheter

Idrottsplatsernas framtid diskuterades

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott tog del av utredningen om idrottsplatserna

Movalla

Sedan tidigare har det genomförts en utredning över hur framtiden kan gestalta sig för Vaggeryds idrottsplats och Movalla i Skillingaryd. Utredningen har gjorts av Stefan Lund på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden och nu har den nått kommunstyrelsen för hantering.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har hanterat frågan inför beslut i kommunstyrelsen. Det diskuterades fyra huvudspår inför framtiden och det är helt föreningsdrivet, helt kommunal drift, lägga ut på entreprenad eller behålla det som det är.

Vaggeryds IP

Majoriteten förordade en fördjupad studie av den nuvarande situationen, vilket innebär att kommunen har ett övergripande ansvaret medan föreningarna är förvaltare och arbetsgivare för eventuell personal.

Socialdemokraterna ville utreda även frågan om att göra idrottsplatserna helt kommundrivna, det förslaget förlorade i omröstning. Majoriteten ansåg att det inte ska läggas ner arbete som de anser fördröjer beslut om idrottsplatsernas framtid.

– Vi menar att det är dags att sätta ned foten, säger Gert Jonsson som är kommunstyrelsens ordförande.

Han fortsätter med att det som nu måste göras är att fördjupa genomlysningen för att skapa tydlighet om parternas olika roller kring idrottsplatserna. Det framgick även att kommunen kan tänka sig ett begränsat arvode till föreningen för det arbete som läggs ned, något som idag är helt ideellt.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Idrottsplatsernas framtid diskuterades

Gert Jonsson, vad tänker du med? Håller fullt med Kenth. Kommunen äger ju idrottsplatserna… vet ju att Karl-Egon, Per, Roger och de andra avgick i protest mot att kulturnämnden misskötte den här frågan.

Tycker det är märkligt att först bestämmer sig Femklövern för att kultur- och fritidsnämnden ska se över driftsformen för idrottsplatserna. Sedan anställer man en konsult för detta och sedan väljer man att bara utreda det alternativet som vi redan har?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *