Nyheter

Igenstängd passage – ”inga synpunkter från allmänheten”

Nyheter Värnamo kommun vill leda bort den allmänna gång- och cykeltrafiken från Enehagsskolan. En av åtgärderna har resulterat i att trappan som leder ner till tunneln under Lagastigen har satts igen.

Trappan vid Enehagsskolan, som leder ner till tunneln under Lagastigen, har satts igen.  [1/3]

Trappslutet har bytts ut mot en betongvägg.  [2/3]

Ambitionen är att gång- och cykeltrafikanter ska ledas från skolgården till att välja Lagastigen eller sträckningen längs Lagan.  [3/3]

Biltrafiken rullar på på Lagastigen, men några meter nedanför den råder ett stilla lugn. Den norra delen av undergången vid Lagastigen har bytt skepnad den senaste tiden. Gångtrappan som leder ner till tunneln har försvunnit och i dess ställe tornar i stället ett betongblock upp.

– Tidigare gick huvudstråk för gång och cykel igenom Enehagsskolans skolgård, vilket har varit ett trygghetsproblem för skolan. I stället skall denna trafik styras om längs Lagastigen utanför det nya bullerplanket och det stråk som går i nordlig och sydlig sträckning längs med Lagan. Igensättningen av den aktuella trappan är en första del i detta projekt, vilket innebär ett antal åtgärder i och kring denna plats, säger Martin Axelsson Bahn på tekniska förvaltningen och fortsätter.

– Vi har inte fått några direkta synpunkter utav allmänheten än.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *