Nyheter

Ikväll informerades det om Tor

Nyheter Kommunala bostadsbolagets stora satsning på Tor i Vaggeryd lockade ett 50-tal intresserade där även banken och mäklaren fanns på plats för att svara på frågor vad som händer när huset ska säljas

Handelsbanken informerar  [1/9]

Husman&Hagberg fanns på plats  [2/9]

Hyrorna kanske det var det mest intressanta?  [3/9]

Hur lägenheterna ser ut  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Satu Jonsson, vd för det kommunala bostadsbolaget, informerade på Fenix ikväll om det nya trygghetsboendet Tor där inflyttning blir i april nästa år. 

– Vi köpte fastigheten 2007, Arkitekttävlingen gjorde vi inför vårt 60-årsjubileum. Sanering 2016 och detaljplanen ansöktes därefter. Den blev överklagad gång på gång. När vi fick ett slutgiltigt avslag på alla överklagande började vi byggnationen januari 2018, säger Satu när hon välkomnade alla till informationsmötet.

– Vi bygger två hus nu och det är ett trygghetsboende på åtta våningar med 44 lägenheter och ett sexvåningshus med 35 vanliga lägenheter. Vid trygghetsboende gäller en åldersgräns på 55 år. I båda husen kommer inflyttning sker samtidigt, i april nästa år. Övriga huskroppar kommer att byggas i etapper framöver. Varje hus ska ha sin gud, Tor är första huset och andra huset Idor är ungdomens gud. Vi har bara 2;or och 3;or, vilket är det som är mest attraktivt. Vi kommer att fördela de här lägenheterna i vår bostadskö, berättar Satu Jonsson, vd på Vsbo.

Trygghetsboende har 44 lägenheter fördelat på åtta våningar och de vanliga lägenheter 35 lägenheter fördelat på sex våningar (2 rum och kök 55 – 69 kvadrat och 3 rum och kök, 15 till antalet, som är på 76 – 79 kvadratmeter) . Inglasade balkonger med solskydd. Gårdsplan kommer att finnas intill med samlingslokal. Hyrorna kommer att ligga från 9 247 i en trea vid vanlig lägenhet och 9 458 för en trea i trygghetsboendet. Tvåorna ligger från 7 078 till 8 381 kronor. I hyran ingår det inkl värme, vatten, bredband, TV och parkeringsplats.

Husman&Hagberg med Samija Hondo, Alexandra Andersson och Jessica Gustavsson berättade om huset man bor i idag ska säljas och hur man ska börja planera.

– Ett tips när man ska sälja sitt hus är att börja röja nu, man fastnar lätt, det kan vara svårt att bestämma sig för vad man vill ha med sig när man flyttar till mindre. Börja räkna vad man har i boet idag, vad ska man betala i skatt, kan vi göra en preliminär beräkning hur mycket pengar vi får loss, så att vi vet hur mycket vi kommer att betala i skatt framöver. Om 50 – 60 års gamla hus ska säljas samtidigt, börja gärna planera i tid, säger Samija. 

Alexandra; ”Bra om man kan sprida ut fina objekt som ska säljas, vi vill göra bästa förutsättningar för er. Man kanske redan kan lägga ut sitt hus till försäljning i november, januari och mars. Man kan flytta fram tillträdesdatum. Vi har kapacitet att hjälpa er då vi är tre mäklare. Vi är även bollplank när det gäller det ekonomiska, säger Alexandra”.

– Det vi ska komma ihåg är att Vaggeryd är en attraktiv kommun, de har ofta en bostad i sin tur att sälja, bra med längre tillträdestider idag än vad det var för något år sedan. Våra bostäder ska inte konkurrera ut varandra. Vill man räkna på sitt boende, kan man göra en preliminär beräkning redan nu, säger Samija Hondo. 

Handelsbanken i Vaggeryd fanns på plats för att prata finansiering den dagen man har sålt sitt hus för att flytta in på Torområdet. 

– Det har varit en bra prisutveckling på bostäder i Vaggeryd, vi tror att många får mycket pengar över när man betalat reaskatten. Det är bra att ha en slant på kontot, köpa bil eller ut och resa, eller vad man har för mål för sina pengar. Fonderna är bra och aktierna har gett den bästa avkastningen, trots lite kraftiga nedgångar ibland, men har man andra tillgångar som är lite stabilare utveckling så är det fonderna man ska satsa pengar på, berättar tjejerna på Handelsbanken som fortsätter med kapitalförsäkring och testamente. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *