Nyheter

Iläggningsplats önskas i Hjortsjön

Nyheter Ett medborgarförslag inlämnades till kommunfullmäktige om önskan att gräva iläggningsplats vid Hjortsjön

Arkivfoto; Läsarbild

Medborgarförslaget önskar att kommunen ska göra iordning en iläggningsplats för båt vid södra Hjortsjön i Vaggeryd och gräva ur så att det blir ett djup som tillåter kommuninvånare och turister att lägga i sin båt.

Förslagslämnaren upplyser att ”sportfiske är en stor sysselsättning bland svenskarna och detsamma gäller naturligtvis Vaggeryds kommuns invånare. Idag finns en väl iordningsställd nedfart till iläggningsplatsen vid Hjortsjöbadet. Problemet är att även nu när vattnet är hyfsat högt så går det inte att lägga i en båt då det är för grunt. Att ha dit till exempelt en traktorgrävare och gräva ur en ränna tre meter bred och sju – åtta meter från strandkanten åtgärdar problemet. Jag uppskattar att detta skulle ta maximalt en förmiddag med maskin vilket inte innebär en alltför stor kostnad. Mervärdet för kommunens sportfiskeintresserade, båtintresserade samt turister är desto större. Vi har en jättefin sjö mitt i samhället och gör den tillgänglig för oss.”

Medborgarförslaget lämnades vidare för beredning.

Taggar

11 reaktioner på Iläggningsplats önskas i Hjortsjön

Detta hade varit på sin plats ! Varför inte ta vara på chansen att åka lite båt med vänner och familj när vi har denna pärla mitt i samhället . Intresset för fiske växer allt mer bland både Barn och vuxna ! Ta vara på det!

Folk kan också tänka på att det är 7 knop och inte 27 knop.
Annars behövs det ingen iläggningsplats överhuvudtaget

Precis! Mycket lek med snabba båtar som inte är ananpassade för sjön. Respekt och båtvett finns tyvärr inte, och det är vuxet folk som borde veta bättre kan man tycka.

Hastigheten i sjön har inte med frågan att göra. Man kan köra sakta med en stor båt och fort med en liten.

Fattar inte varför? Har du en stor båt finns väl annan iläggsplats? Passar inte den storleken som finns idag har du väl för stor båt? Jag tycker det verkar funka bra där för de som lägger i sin båt där. Kom ihåg att ta hand om naturen och fågellivet som finns precis där!

Har du en stor båt finns idag ingen iläggningsplats. Vilken storlek på båt är tillräckligt liten för att vara okej för hjortsjön tycker du? Storleken på båt har väldigt lite med fågellivet att göra. Det är hur man framför båten som skulle påverka isåfall.

Just nu går det knappt lägga i en jolle vid den tilltänkta strandremsan vid hjortsjöbadet . Det finns ingen ramp i nuläget utan bara en parkeringsplats . Så det kanske är på sin plats att man smidigt ska kunna åka en båttur i hjortsjön för både bad fiske och kolla på den vackra naturen vi har runt sjön .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *