Nyheter

Imorgon startar sista etappen av populär runda

Nyheter Från Hagshult till Åsafors via Fagerholm där hantverkare finns på plats och där Hilma och Harry har tillverkat braständare under sommaren

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

Hilma och Harry Claesson  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

Hilma och Harry ser till att det är skyltat till Hantverksdagarna  [10/11]

Vackra Fagerholm  [11/11]

Vid Fagerholmen kommer hantverkarna visa sina alster

Sista etappen som Östbo Historiska sällskap arrangerat sedan i början på maj startar imorgon. Femilsrundan startar i Hagshult och föreningen meddelar att man bör dela upp rundan i flera etapper. Vid ett av stoppen vid den nya etappen arrangerar ett tiotal hantverkare, som brukar vara i hembygdsgården i Byarum under sommaren, hantverksdagar i Fagerholmen som ligger mellan Kushult och Starkeryd.

Matilda Claesson, boende på Fagerholm berättar mer;

– Dessa dagar har kommit till eftersom det inte varit möjligt att öppna hantverksboden i Byarum detta år. Min mamma Lillemor Johansson tyckte det var så tråkigt att det inte blev något i Byarum i år och vi har pratat en del om det. Vi kom att tänka på att Östbo Historiska sällskaps arrangerar tipspromenader och funderade på ett göra ett samarrangemang. Lillemor kontaktade då Ola Hugossons som lyfte frågan med styrelsen som ställde sig positiva till detta. Vi är mycket glada för att kunna genomföra hantverksdagarna och hoppas att det kommer att bli uppskattat. Eftersom jag själv, när jag var liten, fick följa med min mamma på hantverksdagar och sälja egna alster tänkte jag att även mina barn ska få chansen att testa detta när hantverksdagarna genomförs här hemma. Vi kom då på tanken att de skulle tillverka braständare vilket de gjort här hemma i sommar, säger Matilda och hoppas på trevliga dagar i helgen.

– Det blir nog närmare fem mils runda och 15 frågor utmed sista etappen. Vi har haft god tillslutning under sommaren på våra rundor. Det här tror jag blir lite spännande med hantverkarna också till helgen samtidigt som vi kommer att få fint väder, säger Ola Hugosson.

Hantverkarna som finns under helgen i Fagerholmen är Lillemor Johansson och Kerstin Byström som har ”Min hobby” (textil, förkläden, grytlappar, väskor), Hans Karlsson (svepfat, korgar, knäppaskar), Ritva Karlsson Snuddebo (örtsalvor, stenar, smycken), Kajsa Löfström Eriksson (stickade vantar, mössor och trasmattor), Kerstin Ekeroth (växtförgade garner, trasmattor), Berit Gustafsson ”Kotten kollektion” (mössor, barnkläder). Lotta Wisth ”Lottas Keramik”, Mikael Ljungqvist ”Coin rings” (smycken), Eva Sjöman med ”Chokladharmoni”, Hilma och Harry Claesson (braständare).

Även detta arrangemang är anpassat för rådande läge och ett begränsat antal personer samtidigt kommer att få vistas i lokalerna där hantverkarna finns.

Första etappen, som fortfarande är öppen, är i Åkersbygden, andra etappen var Fågelforsleden, tredje var Västra lägret, fjärde Östra lägret och femte var i Skillingaryd.

Fotnot; Foton i bildspel – Matilda Claesson

 

Taggar

1 reaktion på Imorgon startar sista etappen av populär runda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *