Nyheter

Imponerad av handlarnas kreativitet

Nyheter Att gynna lokala butiker och restauranger är viktigare nu än någonsin. Näringslivschefens tankar om vikten av att handla lokalt. Del 2 av 2.

Arkivfoto: Johan Thorsell är näringslivschef

Johan Thorsell är näringslivschef och kommenterar handel- och serviceföretagens nuvarande sits och uppmaningen till ortens invånare…

Hur hjälper/stöttar kommunen lokala butiker och restauranger?

– Vi för just nu en tät dialog med handeln om vilka behov handel och butiker har och hur vi på kommunen på bästa sätt kan vara behjälplig i detta. Än har vi inte landat i några nya åtgärder, men som sagt vi diskuterar detta just nu. Jag imponeras av och är stolt över den kreativitet som finns hos våra butiker, för att undvika fysiska möten och ändå kunna bedriva handel. Det rör sig framförallt om hemleveranser, eller särskilt bokade besök i butik, försäljning utanför butik, med mera.

Har ni tankar på ytterligare åtgärder?

– Vi uppmanar så klart våra butiker i kommunen att fortsätta vara kreativa och hitta vägar till försäljning som inte behöver innebära fysiska möte. Vi undersöker just nu möjligheter om kommunen kan underlätta i denna process.

Vilken tanke vill du skicka med till kommunens handlande invånare?

– Det här är en svår balansgång. Handel har det verkligen tufft, den går genom ett stålbad. Vi vill ju naturligtvis alla minska smittspridningen, samtidigt som vi månar om våra lokala företag. Du ska inte som konsument känna oro för att besöka butiker. Ta reda på vad som gäller hos den butik som du vill handla på. Har de möjlighet till hemkörning? Kan du beställa deras produkter på nätet? Kan du beställa, hämta och betala utanför butik? Kan du boka egentid i butiken? Håll ut, håll i! Tillsammans löser vi detta! 

– Jag vill också understryka att små butiker inte är en lika stor riskmiljö som större köpcenter, avrundar Johan Thorsell. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Imponerad av handlarnas kreativitet

Det är väl jättebra att man försöker handla lokalt med försiktighet och allt i dessa tider. Men förstår inte hur matbutiker tänker med kassorna. Det är nästan alltid kassorna bredvid varandra som är öppna och de andra är stängda.

”Vi undersöker just nu möjligheter om kommunen kan underlätta i denna process.” Detta låter mycket bra men ”Hjälpande handen” lades ned på mycket luddiga motiveringar trots att smittan galopperade igen. Kommunen var väl involverad i det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *