Nyheter

Imponerad över All:ins engagemang

Nyheter I onsdags besökte riksdagsledamoten Johanna Haraldsson (S) Skillingaryd och All:in.

Utöver Johanna Haraldsson syns från vänster Magnus Dauhn (S), Richard Nordenstam, All:in, Joel Säll, All:in.

I onsdags besökte riksdagsledamoten Johanna Haraldsson (S) Skillingaryd och All:in.

Förutsättningarna för sociala företag behöver förbättras. Det konstaterar den socialdemokratiska riksdagsledamoten Johanna Haraldsson efter att hon i veckan besökt All:in i Skillingaryd – ett socialt företag som på ett väldigt handfast sätt arbetar med att validera människor ut i arbete.

Johanna Haraldsson, riksdagsledamot från Vetlanda, sitter i riksdagens arbetsmarknads- utskott och har ett särskilt ansvar att bevaka frågor som rör kompetensförsörjning och etablering. Med anledning av det besökte hon i veckan det sociala företaget All:in i Skillingaryd för att få en bild av hur sociala företag kan erbjuda en väg ut på arbetsmarknaden för exempelvis nyanlända.

– Jag är imponerad över engagemanget och viljan som finns på All:in för att göra en insats att hjälpa människor att komma i arbete. Det är nödvändigt att förbättra förutsättningar för sociala företag, och det behöver finnas en större långsiktighet i finansieringen. När vi nu lägger om arbetsmarknadspolitiken är det också viktigt att vi har med de sociala företagen i ekvationen på ett tydligare sätt. Jag tror de kan fylla en viktig roll, säger riksdagsledamoten Johanna Haraldsson.

I Socialdemokraternas regionalpolitiska program skriver partiet om betydelsen att nyanlända snabbare kommer i arbete, och att en viktig faktor är att kunna synliggöra människors kompetens för att göra dem anställningsbara.

– Validering och utbildning är nycklar till att människor som står utanför arbetsmarknaden ska kunna ta steget in och få ett jobb. Det är just det All:in arbetar med på ett väldigt handfast sätt. Deras verksamhet är ett bra exempel som jag kommer ta med mig i riksdagsarbetet.

Fotnot; Pressmeddelande från (S)

Taggar

Dela


4 reaktioner på Imponerad över All:ins engagemang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *