Nyheter

Imponerande resultat av klädinsamling

Imponerande resultat av klädinsamling

Nyheter Klädinsamlingen i Vaggeryd till förmån för flyktingar, asylboende och ensamkommande med flera har mötts av ett imponerade gensvar.

– Fantastiskt, oerhört vad många omtänksamma och givmilda människor som finns i kommunen. Allt är fint uppmärkt, rent, det allra mesta är dessutom struket och riktigt fint. Detta är vi oerhört tacksamma för, säger Jörgen Bergström i Lions Club som organiserar insamlingen.
Det är lätt att rent spontant instämma när man tittar ut över två rum i Hermes-fastigheten i Vaggeryd som är fylld av insamlade kläder och skor.
De två före detta kontorsrummen i Hermes-byggnaden används vanligtvis som klubblokal av Lions. Men nu har användningsområdet under några dagar varit ett helt annat.
Ett rum är fyllt av barnkläder medan utrymmena i det andra rummet är sorterat efter en rad kategorier: jackor och vinterkläder, tjejkläder, vantar och strumpor, kläder för killar samt skor.
I dag på morgonen fick Maria Rapp från boendet för ensamkommande på Talludden möjlighet att sortera ut plagg som kunde vara särskilt intressanta för de ungdomar som bor på Talludden.
– Jättebra, detta. Det visar vad man kan uppnå när alla hjälps åt, konstaterade hon
Det blev till slut åtskilliga säckar med kläder som bars ut av Göran Kjell, Janne Davidsson och Jörgen Bergström för vidare transport till Talludden.
Lite senare på dagen fick Anne och Göran Stålhammar samma möjlighet för de båda asylboendena på Gliets gata och Storgatan.
Ett till två billass per dag har Jörgen Bergström de senaste dagarna hämtat från Koola Kidz dit kläderna har lämnats.
Insamlingen avslutas den här veckan. När de lokala behoven är täcka förmedlas återstoden via hjälporganisationen Gnosjö hjälper till barnhem i Lettland och till flyktinglägren i och Syrien.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *