Nyheter

I natt bakas det flest semlor

Nyheter I morgon är det semledagen

Henrik Jonsson på Jonssons konditori i Skillingaryd börjar tidigt ikväll med att förbereda morgondagens semledag.

– Jag börjar klockan nio ikväll för att hinna med allt. Jag kommer att baka 2000 semlor inatt, säger Henrik Jonsson som är bagare på Jonssons konditori.

En ”vanlig” natt bakar Henrik cirka 200 semlor och till fredagen går det åt lite fler, ungefär 300 semlor.

–  Vi bakar ungefär 500 semlor i timmen, så jag behöver jobba fyra timmar extra inatt. Hundra liter grädde går åt till nattens semlor, fortsätter Henrik.

På frågan om han äter semlor själv blir svaret självklart.

– Ja, jag gillar semlor och äter det varje dag. Tror att jag redan har ätit minst femtio stycken redan i år, säger Henrik med ett leende.

Sara Mejving

Henrik ska baka tusentals semlor inatt

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *