Nyheter

Industrin söker personal

Nyheter Vi har hört det förut och nu är det EVI Industries Vaggeryd AB som söker med ljus och lykta.

  [1/14]

  [2/14]

  [3/14]

  [4/14]

  [5/14]

  [6/14]

  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

  [10/14]

  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

Mats Dohrnér  [14/14]

EVI Industries Vaggeryd AB är ett företag med vinden i ryggen. Företaget är tillsammans med sitt systerbolag i Kungsängen en stor aktör som underleverantör inom plåtbearbetning med en kundkrets i många branscher.

Produktionen går för högtryck och de behöver fler anställda för att möta det än mer ökande trycket.

– För närvarande löser vi problemet med övertid, säger Mats Dohrnér som är Teknisk säljare men menar att det inte är en hållbar lösning, de behöver omgående två personer som kan gå in i produktionen. De behöver ha en person som är kunnig inom programmering för stansning och laserbearbetning, därutöver söker de en ställare till såväl automatisk som manuell pressning.

Är det inte risk för att företag lockar personal från varandra?

– Nej, säger Mats. Hittills har vi inte haft det problemet och jag hoppas att det inte uppstår. Det vore inte bra om vi i vår industriregion skjuter varandra i foten, vi behöver utvecklas allesammans. Vi har ju en del som pendlar till Vaggeryd från både Värnamo och Jönköping och den personal som finns är i regel mycket lojal och det gäller nog rent generellt i våra bygder. Han menar också att de är för små för att ha lärlingsplatser eller ens ta in personal som behöver någon längre startsträcka.

– Vi behöver personal snarast, personer som har rätt kompetens och som har ett grupptänkande eftersom de jobbar mycket i grupper. Logistiken internt i företaget är minst lika viktigt som logistiken externt mot kund.

Han menar också att det blir allt viktigare med grupptänket eftersom ledtiderna i produktionen blir allt kortare. Dessutom måste grupperna i allt högre grad kunna gå från planering till resultat, på det för gruppen mest effektiva sättet. Samtidigt måste de ta hänsyn till de övriga grupperna.

Det blir en flaskhals menar Mats Dohrnér när man inte får rätt kompetens, för har man det kan man konkurrera bättre när offerter kommer in. Satsningar läggs bland annat på internutbildningar. Idag ställer kunder ofta frågan, ”hur snabbt kan ni leverera?”. Har man då personal som snabbt kan ta fram en prototyp så ökar ju möjligheten att räkna hem affären.

EVI Industries Vaggeryd AB har för närvarande 33 anställda, men behöver anställa fler som beskrivits.

Företaget flyttade in i sina nuvarande fräscha lokaler på Ödestuguvägen i januari 2014.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Industrin söker personal

På 70-talet skrek varenda företag efter personal, utbilda själva som på den tiden. Jag kom själv till IRE Möbler efter att ha hoppat av gymnasiet och gick med lägre lön under några år tills man var självgående. Dagens företag ställer alldeles för höga krav på utbildning och erfarenhet och vill ha allt ha allt serverat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *