Nyheter

Influensområdet diskuterades på dialogkvällen

Nyheter Att skjutfältet skulle komma upp under dialogmötet i Tofteryd var en självklarhet. Kjell Boberg tyckte att politikerna skulle ”sätta ner foten” och ”bestäm här, låt ingen annan bestämma över oss”. Del 2

Kjell Boberg väntar på sin tur...

Gert Jonsson (M) ser att Kjell Boberg vinkar när skjutfältsfrågan dök upp i Tofthagaskolan under medborgardialgen. Men först ville Gert förklara…

– Du får inte prata hela kvällen Kjell men skjutfältet är väldigt viktigt. I kommunfullmäktige antog vi en översiktsplan och Länsstyrelsen tyckte inte att vi hade tagit med riksintresset skjutfältet. Det är ett riksintresse och när vi nu gör en ny plan måste den finnas med. Och hur tillgodoser vi riksintresset? Vi har haft ett par bygglov som vi har lämnat positiva besked på, men det överklagas och ligger på regeringsnivå. Är det så att vi hittar någon väg så tar vi den, vi måste hitta en väg för nybyggnation. Det är viktigt att vi säger att det finns ingen oenighet bland politiker, menar Gert Jonsson (M).

– Vi är överens om att alla vill bygga, men sedan är det bara frågan om hur vi ska kunna få bygga, säger Johanna Malmborg (C).

Kjell visar var influensområdet är

– Fina socken Tofteryd, vi känner igen kartan ni visar. Men! Jag har inte sett en enda karta där skjutfältet är inritat och influensområdet finns inte med någonstans. Området är 8 gånger 8 kilometer. Ta fram kartor och visa var skjutfältet är och var influensområdet är. Fråga två är hur kan influensområdet ändras? Nu byggs det tre nya hus i tidigare influensområde som nu plötsligt följer sockengränser och gator i Skillingaryd. Ljudet följer väl inte vägar. Sätt ner foten, var går gränsen? Båramo och Hestra blev influensområde samt mer på vår sida bara för att de skulle bygga vid Kaffegatan i Skillingaryd. Förr stampade politikerna ner foten. Då bestämde man här. Inte på Länsstyrelsen. Det här är ett öde område det här influensområdet. Den här kartan måste visas för invånarna, kommenterar Kjell Boberg från Hult.

– Vi tar med oss den här. I sak är vi inte oense. 2012 satte fullmäktige ner foten men staten köpte inte det här, kommenterar Gert Jonsson (M).

– Om man ska vara riktig ärlig Gert så tog vi faktiskt rätt beslut 2012. Nu har vi kunnat söka bygglov, det hade vi inte kunnat om fullmäktige tog ett annat beslut för åtta år sedan. Men hur når vi svaret på frågan? Inte en aning, men det är ett måste, avrundar Ulf Abrahamsson (C).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *