Nyheter

Inför kvinnordagen – Årets Framtidshopp: Greta Thunberg

Nyheter Veckans Affärer har lagom till Internationella Kvinnodagen utsett landets 125 mäktigaste kvinnor och den som toppar årets lista är 16-åriga Greta Thunberg.

Greta Thunberg. Foto: Sophia Bendz och Greta Thunberg: TT

Veckans Affärers motivering: Nej, hon är varken direktör eller entreprenör. Men Greta Thunberg har 16 år gammal skaffat sig en tyngre maktposition än förmodligen någon av de övriga namnen på vår 125-lista någonsin kommer att komma i närheten av.

Tidningen fortsätter: ”Skolstrejk för klimatet” som Greta Thunberg startade helt ensam sittandes utanför riksdagshuset i Stockholm i augusti förra året har rekordsnabbt förvandlats till en global rörelse som spridit sig till mer än 200 städer i Europa och till länder som USA, Japan och Australien. Och den fortsätter att breda ut sig i närmast exponentiell takt världen över, mycket tack vare den snabba spridning i sociala medier. Hon har öga mot öga direkt konfronterat FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, Frankrikes president Emmanuel Macron, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, IMF:s Christine Lagarde…

Näringslivets Mäktigaste Kvinna 2019 är Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco.

• Läs mer om utmärkelserna här. (länk)

 

Grata Thunberg och Annie Lööf

Uppdaterat: Greta Thunberg är även i topp på Expressens lista över Årets kvinnor 2019. Femma på denna lista är Centerpartiets ledare Annie Lööf från Värnamo.

 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Inför kvinnordagen – Årets Framtidshopp: Greta Thunberg

Greta Thunberg är en väl insatt person för sin ålder och om man negligerar all fakta som finns idag, så ska man nog fundera ett varv till. Vegetation som aldrig har existerat dyker nu upp i Abisko uppe i norra Sverige enligt forskare från Lund. Tundran i Sibirien håller på att tina upp och när den gör det, så återfryser den inte igen och det har gått så långt där att isbjörnarna är inne i bebyggelsen på grund av att klimatet ändrat sig. Detta är inget som har hänt förut trots att en massa inkompetenta människor tror att det bara går att köra på i gamla hjulspår och att man inte ska ändra sitt betèende.Kör vi vidare i samma tempo som idag så har vi ingen snurrande jord kvar om 30 år. Vi gör slut på jordens resurser bara på åtta månader och resterande månader är övertid.

Du ”Skillingarydsbo”

Du uttrycker dig föraktfullt om att
”Känslostyrda människor är svaga och förvirrade”,

därefter bryter du ut i någon slags känslosam gråtmild presentation av dig själv som en
stackars man, vit, kränkt och medelålders.
Inte bra att sitta och skåda i sin egen navel!

Kanske du borde sätta dig bredvid Greta Thunberg en stund för och få uppleva framtidstro och känslostyrda leenden.

Med en enkel tulipan hälsar jag dig en Glad Vår!

Nej Anne så är inte fallet. Jag är realist och stödjer mig på fakta och forskning. Känslostyrda människor är svaga och förvirrade, tyvärr syns det för många sådana i media. Men samhället är på den vägen och jag är bara en vit, kränkt, medelålders man som byggt det samhälle jag nu ser rasa.

Grattis Greta!
Du har med tre ord på ditt plakat visat världen din kamp för framtiden.

”Gubben” och ”Skillingarydsbon” använder många, många ord för att förringa dig, din ålder och din hjärtesak.
…… men de kanske bara är lite frustrerade i största allmänhet.
De kanske bara behövde prata av sig ……

Sedan att Annie Lööf nomineras är ju ett skämt, en värre kappvändare och lögnare går ju inte att hitta. Hon har svikit alla sina medlemmar för sin egen vinnings skull. Hoppas att alla väljare inte glömmer hennes agerande om tre och ett halvt år. Vi kan inte ha dessa godhetsnarkomaner och globalister i regeringen, dom sänker landet ner i avgrunden.

Skillingarydsbon har en poäng där
Samtidigt är det löjeväckande att ett barn skall styra vårt miljömål
Passar nog bättre att hon får gå till en kurator och prata av sig
än att vi skall styras av ett barn

Det är konstigt att inte Izabella Nilsson Jaravandi är nominerad i kategorin årets framtidshopp. En ung tjej som står upp för sitt land och våra värderingar. Samtidigt så kämpar hon utan medias fram lyftande så som tex. Greta lyfts fram i media. Hon är den enda riktiga vinnaren, Greta är en skapad propaganda idé som media vurmar för. Vilka nominerar och tar fram kandidaterna i kategorin? Jag bara undrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *