Nyheter

Inför nostalgidagen: Efterlyser bilder på gamla bilar

Nyheter Nu på lördag blir det en riktig nostalgidag i Skillingaryd på Hantverkaregatan 18. Speciellt för den som gillar gamla bilar och berättelser från förr.

Uno Jonsson, Christer Blom och Kjell Boberg är förberedda inför lördag. Foto: Henrik Skoglund  [1/4]

En bilkalender och en förteckning över bilar i Skillingaryd och dess ägare kommer visas upp. Foto: Henrik Skoglund  [2/4]

Grundaren av en trafikskola, Ture Åberg, hade körkort. Foto: Henrik Skoglund  [3/4]

Kjell Boberg går igenom ett bensinkvitto från förr. Foto: Henrik Skoglund  [4/4]

Det är ett samarrangemang mellan Götaströms Fordonshistoriska klubb, Östbo historiska, Tofteryds-Hagshults Hembygdsföreningar och NBV.
– Vi ska göra en presentation om de allra första bilarna i vår bygd. Det kan ju finnas folk som har lite bilder på gamla bilar och dess förare. Då får man gärna ta med sig det hit på lördag, säger Uno Jonsson som är en av de som håller i arrangemanget.

Kjell Boberg kommer hålla i ett bildspel och där presenteras bland annat Skillingaryds första bil som ägdes tillsammans av fyra herrar. Ingen av dessa hade dock körkort.
– Våra förfäder körde ju de här gamla bilarna, säger Uno Jonsson.

Förutom den första bilen i Skillingaryd så får man även bland annat höra historien om den första skolskjutsen på orten, när skådespelaren Edvard Persson försökte krångla sig ur bygdens troligtvis mest kända trafikolycka, samt mycket mer.

Dagen drar igång klockan 10 på Hantverkaregatan 18 i Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *