Nyheter

Informerade minister om skjutfältsfrågor

Nyheter I går fick två S-politiker från kommunen träffa försvarsministern för att tala om frågor kring Skillingaryds skjutfält.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) gästade Höglandet och inför ett allmänt möte i Eksjö fick partikamraterna Berry Lilja, Vaggeryd och Kenth Williamsson, Skillingaryd en stund tillsammans med honom för att diskutera frågor kring skjutfältet.

– Vi ville informera om de problem som vi upplever att det finns med bullerzonen och annat, säger Kenth Williamsson.

Han och Berry berättade hur svårt det är att bygga kring skjutfältet , svårigheter med cykelväg med mera.

Peter Hultqvist var insatt i en del äldre frågor kring skjutfältet och fick nu ny fakta som att man i kommunen vill att man ska kunna bo och verka intill skjutfältet.

– Vi vill kunna styra mer från kommunen, noterar Kenth Williamsson.

Han berättar att man från S-gruppen försökt driva igenom en skrivelse till försvarsmakten i de här frågorna men att man inte fått gehör från majoriteten.

Peter Hultqvist lyssnade och tog del av våra synpunkter men uttalade sig inte. Berry och Kenth förväntar sig att femklövern agerar i frågan snarast.
– Vi har lyft frågan flera gånger i kommunfullmäktige och vi tog också beslut i oktober att tillskriva försvaret. Försvaret har även tagit kontakt med oss och de förväntar sig att vi ska kontakta dem. Med tanke på den hårda tonen som fanns när översiktsplanen diskuterades förra mandatperioden och beslutet att tillskriva försvarsmakten så förväntar vi oss att de agerar snabbt, säger Berry och Kenth.

Berry Lilja, Peter Hultqvist och Kenth Williamsson möttes för att tala om skjutfältet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *