Nyheter

Inga borgerliga vigslar planerade

Nyheter Alla hjärtans dag behöver inte enbart betyda att ge blommor till någon man tycker om. Det kan även betyda giftemål. Värnamo kommun går ut med en drive med öppet hus den 14 februari. Men i vår kommun är det lugnare på den fronten.

I Värnamo går man ut och letar efter giftassugna par då de borgerliga vigselförättarna har öppet hus i kommunhuset då man kan gifta sig gratis. Men i Vaggeryds kommun finns inga sådana planer och vi har haft en pratstund med vigselförättaren Marita Wågesson-Sjöberg.

– Nej vi har inget direkt öppet hus. När vi sett andra kommuner anordna något liknande har vi sett det som en kul grej, men det krävs lite planering inför en vigsel. Hindersprövningen bland annat. Hade paren från vår kommun funderat på att viga sig på alla hjärtans dag hade de varit i kontakt med oss och givetvis ställer vi upp i sådana fall, säger Marita Wågesson-Sjöberg.

En borgerlig vigsel kan göras vid Hoks Herrgård, Tallnäs, i parets trädgård, vid någon strand, på en äng man tycker om men det finns även möjlighet att viga sig i sessionssalen i kommunhuset i Skillingaryd. För Marita och Katarina Moström har det under förra året varit ett 20-tal vigslar. Något mindre jämfört med 2016 då Marita och Katarina vigde ett 30-tal.

Vem vet… nästa års alla hjärtans dag kanske kommer bli kommunens blivande äkta pars stora kärleksdag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *