Nyheter

Inga lättnader för förskolorna när restriktionerna hävs

Nyheter På onsdag hävs många av de restriktioner vi tvingats leva med sedan 1,5 år tillbaka. Men för de med barn i förskolan i Vaggeryds kommun kommer det inte bli någon skillnad gällande att barnen ska stanna hemma vid Corona-symptom.

Bilden är en genrebild

Riktlinjer som exempelvis att hålla barnen hemma vid minsta symptom och att hämta och lämna i förskolans hall kommer kvarstå i Vaggeryds kommun. Detta berättar förskolornas verksamhetschef Ann-Margret Johansson för Skillingaryd.nu
– Vi går på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar hon.
– De är tydliga med att samma restriktioner gäller vid symptom även efter 29 september.

I våras presenterade regeringen de olika stegen för lättnaderna av restriktionerna. I detta fjärde steg som infaller på onsdag kommer bland annatr egler om maxantal per sällskap tas bort för serveringsställen inomhus. Men i förskolan kommer det gälla samma sak som det gjort under pandemin. Bland annat att barnen måste stanna hemma vid minsta symptom.
– Jag förstår föräldrar som tvingas vabba och blir hemringda. Det blir en enorm press, säger Ann-Margret Johansson.

Johansson berättar att informationen ska ha gått ut till alla vårdnadshavare som har barn i förskolan under förra veckan.
– Har man inte fått mejlet så kommer det komma under denna veckan.

Det är först i det femte steget som resterande rekommendationer försvinner. När det steget är tänkt att tas är ännu inte bestämt.

Taggar

3 reaktioner på Inga lättnader för förskolorna när restriktionerna hävs

Nödvändigt om vi skall ha någorlunda kontroll över smittan. Men redan nu undrar jag om man inte släppt för mycket och om inte detta kommer att straffa sig.

Inom hälso- och sjukvården befaras och prognosernas det för en kraftig ”infektionssäsong” för barn där vi redan nu ser en ökning av magsjuka och andra virusinfektioner. Säsongen startade ovanligt tidigt så förskola/skola gör helt rätt i att bibehålla restriktionerna. Även klokt att tänka på sociala situationer i vinter, gick ju väldigt bra att träffas utomhus under förra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *