Nyheter

Inga lediga villatomter i Skillingaryd

Nyheter Skillingaryds Intresseförening trycker på.:Bygg i Skillingaryd! Men finns det någonstans att bygga?

Arkivfoto. Norr om Sturegatan finns ledig mark. Ett medborgarförslag inlämnades för 1,5 år sedan med önskan om nya villatomter

– En och annan tomt finns vid Far Anders väg väster om Skillingaryd. Vi håller precis på att kartlägga området för att se om någon mer tomt kan bli tillgänglig där. Tekniska förvaltningen ska återkomma angående markanvändningen också, säger Tina Blomster som är samhällsutvecklare.

Himlabackens tomter kollas också av om det är någon disponsitionsrätt som har gått ut vilket betyder att byggherren inte fått bygglov på tomten inom sex månader. Väster om Himlabacken, där medborgarförslag har lämnats in om att bygga norr om Sturegatan, har det inte hänt så mycket med.

– Kommunens mark vid det området är väldigt smal och det är inga direkt ytor att tala om. Det blir inte många tomter, avslutar Tina.

– Det är bedrövligt och helt galet att man inte lyckas få fram några villatomter. Behovet finns och det tas fram detaljplaner på övriga orter i kommunen, men här i Skillingaryd ligger vi efter, tyvärr, säger Jörgen Johansson som är ordförande i Skillingaryds Intresseförening.

Taggar

16 reaktioner på Inga lediga villatomter i Skillingaryd

Verkar helt otroligt. Sandstigen och Barrstigen kan förlängas upp mot Kinnarps. Fåglabäck kan ju inte vara fullt. Vidare har vi förslaget om att förlänga Odengatan, Ymersgatan, Frejagatan och Vikingagatan norrut och hela Trolleberget. Vore inga problem att skaka fram 100 tomter på tio minuter om viljan finns

Kommunägd mark finns väster om Far Anders väg dessutom söder om Ryttarns väg (Stenvadet).
Mycket lämpliga områden med närhet till skola!
Bättre kunskap om om Skillingaryd krävs av planerarna!
Skillingarydsbor engagera er i vårt lilla samhälle och dess utveckling!!

Det har varit brist på lägenheter och tomter i flera år. De som velat flytta till Skillingaryd har blivit tvungna att välja annat. TÄNK OM KOMMUNEN VAR LIKA FRAMSYNT DÄR SOM I STIGAMO DÄR DET BYGGS VIDARE TROTS ATT INTE MYCKET ÄR SÅLT. Dessutom i högkonjunktur till dyrare priser.

Ett annat förslag är Andreas Orres gamla medborgarmotion att bygga vid Fågelforsdammen. Där skulle det lätt kunna uppföras 20 villor med ett kanonläge – hoppas ni förstår vitsen med kanonläge. Verkligen dett bra ställe att bygga på men ingen om man har en skotträdd hund.

Dom sista åren har kommunen bara haft full fokus på byggandet i Vaggeryd och då är det inga problem att hitta tomter

Ja man häpnar när en kommun och VsBo stryper en ort från att utvecklas
Om det kommit till någon lägenhet på de sista 10 åren så hade det nog sett annorlunda ut i befolkningsstatistiken i hela Vaggeryds kommun

Byggs för fullt i Skillingaryd.

Sedan är det efterfrågan som styr, Vaggeryd är nämre till Jönköping.
Jönköping är attraktivare än Värnamo.

Det är inte svårt att förstå om man vill.

Snart flyttar förhoppningsvis systembolaget till Vaggeryd också.

Är det en fördel att alla åker till Jönköping och handlar
Själv handlar jag i första hand på hemorten och det som inte går att få tag på i Värnamo
Smidigt att parkera nära butiker utan parkeringsavgift

Kommunen kan ha möjlighet att tvångsinlösa mark runt ikring Skillingaryd.
Annars kan man köpa upp befintliga tomter och riva det nuvarande och planera nyå mer atraktiva bostäder, exempel Thor ahlgrens och alla bakomvarande industrier likväl Sandahls och runtomkring det området

Skulle haft ett ett helt annat namn som ex Marks Kommun tog vid sammanslagningen Men det värsta är att läsa det förakt som en del står för

Och varför ska vi vara nöjda när våra skattekronor hela tiden hamnar i Vaggeryd ?
Tycker inte det är rättvist !!!

Viktigt när nya tomter planeras är att åkermark i möjligaste mån sparas! Under förra årets torka dammsögs varje liten åkerlapp på foder!
Bra om Tofteryd kan erbjuda tomter som svara upp mot detta!
Anmäla dessa byggklara tomter till kommunen!

Påminner återigen om att kommunen äger mark väster om nya Himlabacken . Borde vara enkelt att ansluta till området Himlabacken! Är ej åkermark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *